Водещите новини
Home » Свят » Впечатляващ хотел, който е строен цели 36 години
Впечатляващ хотел който е строен цели 36 години

Впечатляващ хотел, който е строен цели 36 години

Ако сте започнали да правите списък с местата, които искате да посетите, хотел Casapueblo със сигурност заслужава да бъде в него.

Хотелът, който отчасти е скулптура, се намира в Пунта дел Есте в Уругвай и е проектиран от художника Карлос Паес Виларо.

Интересното е, че художникът е строил хотела в продължение на 36 години и от време на време получавал помощ от местните рибари.

Хотелът е огромен и има 13 нива с тераси, а всички стаи са украсени със символи, нарисувани от Карлос. В допълнение към стаите, сградата разполага с ресторант, СПА център и музей.

Художникът е страстен пътешественик и купува земята под хотела през 1958 г. с помощта на инвеститори и приятели.

Отначало той построил малък склад за строителни материали и с течение на времето разширил сградата, добавяйки нови стаи.

Според уебсайта на хотела, Карлос покрива първата сграда с цимент, моделира я с ръце и поставил предмети по стените, които е събирал от пътуванията си. Постепенно на обекта се появили тунели, коридори и тераси.

Художникът смята сградата за огромна скулптура, чрез която посетителите могат да се запозанят с работата му. Той казва, че хотелът е захранен от енергията на хилядите посетители, които са минали през нея и са преживели незабравими моменти.

При нормални обстоятелства хотелът е отворен всеки ден от 10 часа сутринта до залез слънце. Интересно е, че тогава се провежда церемония в чест на художника, на която се пуска снимка на Карлос, който чете стихотворението си, посветено на слънцето.

Художникът е живял в този впечатляващ хотел до смъртта си през 2014 година.

Ако се интересувате от посещение, хотелът разполага със 72 стаи с различни размери с изглед към Атлантическия океан.

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook