Водещите новини
Home » Свят » Впечатляващ хотел, който е строен цели 36 години
Впечатляващ хотел който е строен цели 36 години

Впечатляващ хотел, който е строен цели 36 години

Ако сте започнали да правите списък с местата, които искате да посетите, хотел Casapueblo със сигурност заслужава да бъде в него.

Хотелът, който отчасти е скулптура, се намира в Пунта дел Есте в Уругвай и е проектиран от художника Карлос Паес Виларо.

Интересното е, че художникът е строил хотела в продължение на 36 години и от време на време получавал помощ от местните рибари.

Хотелът е огромен и има 13 нива с тераси, а всички стаи са украсени със символи, нарисувани от Карлос. В допълнение към стаите, сградата разполага с ресторант, СПА център и музей.

Художникът е страстен пътешественик и купува земята под хотела през 1958 г. с помощта на инвеститори и приятели.

Отначало той построил малък склад за строителни материали и с течение на времето разширил сградата, добавяйки нови стаи.

Според уебсайта на хотела, Карлос покрива първата сграда с цимент, моделира я с ръце и поставил предмети по стените, които е събирал от пътуванията си. Постепенно на обекта се появили тунели, коридори и тераси.

Художникът смята сградата за огромна скулптура, чрез която посетителите могат да се запозанят с работата му. Той казва, че хотелът е захранен от енергията на хилядите посетители, които са минали през нея и са преживели незабравими моменти.

При нормални обстоятелства хотелът е отворен всеки ден от 10 часа сутринта до залез слънце. Интересно е, че тогава се провежда церемония в чест на художника, на която се пуска снимка на Карлос, който чете стихотворението си, посветено на слънцето.

Художникът е живял в този впечатляващ хотел до смъртта си през 2014 година.

Ако се интересувате от посещение, хотелът разполага със 72 стаи с различни размери с изглед към Атлантическия океан.

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!