Home » България » Как Сливен стана залог в хазартна игра на влияние
Как Сливен стана залог в хазартна игра на влияние

Как Сливен стана залог в хазартна игра на влияние

На местни избори винаги има интриги и куриози, но на предстоящите абсурдите, които се случват в Сливен, успяват да привлекат вниманието на национално ниво – истински турски сериал. От една страна са скандалите в левицата, която навремето се е деляла на тесни и широки социалисти, а днес – на официални кандидатури и партизански такива.

Бившият областен на Сливен Минчо Афузов губи номинацията в полза на доказалия се в много битки ген. Кольо Милев, който е бил и два мандата кмет, и депутат от БСП и е логичният избор за Позитано. Неизвегнат, Афузов все пак се кандидатира и слага билбордове, на които незаконно използва логото на БСП, подливайки вода на истинския кандидат. Самата Корнелия Нинова го нарича измамник, тъй като според той е платил “тлъста сума за билбордове, на които лъже, че е подкрепен от БСП като използва цветовете, логото и името на партията”.

Но това дори не е най-смешно-тъжният сюжет в града на Сините камъни. Не толкова отдавна фалиран и разбит от Йордан Лечков, който му беше кмет, сега поредният пенсиониран футболист се точи за градоначалник. Куриозно е как въпросният Пламен Крумов изобщо е станал някакъв политически фактор там – биографията му показва, че с лекота си сменя партийната лоялност и се присламчва към онези, от които преценява, че би имал най-голяма изгода. Бил е член на БСП, от СДС, а последния мандат раболепничи на ГЕРБ на поста зам-кмет (по спорта, разбира се). Сега изведнъж цъфва като кандидат на ПП “Пряка демокрация”, която на последните парламентарни избори беше отхвърлена от ЦИК за регистрация.

Крумов обяснява, че е отишъл там, защото с кмета на Ямбол били приятели от много години и “сме се разбрали, ще работим за двата града”. Според мнозина това е заявка, че Сливен е на път да капитулира пред Ямбол, други провиждат дългата ръка на ДПС, а по-запознатите насочват поглед в съвсем друга посока, към Бургас.

За кого подготвя масата Пламен Крумов?

За кого подготвя масата Пламен Крумов?

От една страна Крумов има контакти в Бургас покрай годините, в които е играл за местните “Нафтекс” и “Черноморец”. От друга – след края на активната си футболна кариера той започва да развива бизнеси именно в Бургас. Две от фирмите, в които е бил съдружник – “Етерични масла и билки” ООД и “Ауто лидер 21” ООД са регистрирани именно в морския град. Към днешна дата Крумов е прехвърлил дяловете си в тези дружества на подставени лица, вероятно за да скрие бизнес връзките си с Бургас преди местните избори.

“Следвай парите” казват хората и тук това правило също важи. Публична тайна е, че Крумов е пристрастен към хазарта, дори се говори, че вече не го допускат в големи казина в страната, а това обикновено означава задлъжняване. Ето как съмнителните бургаски контакти се вписват в картинката – най-вероятно с обещания да поемат обществените поръчки в Сливен и да получат на безценица апетитни терени в града срещу финансови инжекции.

На този фон добрата новина е може би само сливналии да не допуснат градът на стоте войводи да се превърне в този на стоте зависимости.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.