Home » България » Поклон! След тежко боледуване почина пазителка на пророчества на Ванга
Поклон! След тежко боледуване почина пазителка на пророчества на Ванга

Поклон! След тежко боледуване почина пазителка на пророчества на Ванга

Тежко онкологично заболяване отне живота на Стефка Петревска, която е била сред най-приближените хора на пророчицата Ванга. Жената, която живее в петричкото село Първомай, е издъхнала в понеделник.

Преди време загубила съпруга си и останала в къщата с двамата си синове. Нейни земляци коментират, че Стефка е знаела непубликувани пророчества на Ванга за бъдещето на България и света. За жалост ги отнесла в гроба.

Помощница

Стефка ПетревскаСтефка е дъщеря на прочутата баба Витка, която десетки години е помощница и довереница на ясновидката в местността Рупите – пере, готви, чисти и върти домакинството. Двете живеят под един покрив 11 години. От 1985 г. Витка е с Ванга до смъртта на пророчицата на 11 август 1996 година. Те са неразделни, ясновидката изрично иска в последните й дни в Правителствена болница до леглото й да е именно Витка. Твърди се, че на нея Ванга доверява своите последни пророчески видения. Витка пък ги разкрива пред щерка си малко преди на свой ред да си замине от този свят.

Дъщеря

Самата Стефка от дете израства край пророчицата, която гледала на нея като на своя родна дъщеря. Тя вижда безброй чудеса на изцеление и сбъднали се предсказания на феномена. Но чудесата продължават и след кончината на Ванга. На майка й Витка и предстояла операция за премахване на тумор. Петревска свидетелства, че тогава пророчицата й се явява, за да я успокои, че ще помогне. „И наистина мама Витка беше на 85 години, а след операцията изкара до 92“, разказваше Стефка.

Преди 1989 г. всевиждащата жена помогнала и на брат й, който имал паралич, като го пратила при доктор Николов в Сандански – педиатър, занимаващ се макар и незаконно с алтернативна медицина. Той предписал лекарства, но заедно с тях назначил и бани с орехова шума и морска сол. Лечението помогнало много на детето и то се излекувало за почуда на всички. Оттогава Витка и Ванга, не само се запознали, но и станали неразделни.

Орис

пазителката на пророчества на Ванга„Стефка често споделяше, че Ванга избрала майка й за своя спътница до смъртта си. И това решение било предопределено свише. Съдбата и на майка й, а и на цялото им семейство е свързана с пророчицата. Това бе част от тяхната житейска орис. Признаваше пред нас, че усеща присъствието на Ванга и че ясновидката не спира да бди над нея“, споделиха вчера жители на село Първомай.

Рупите

„Не съм чул, че е починала. Светла й памет! Стефка наистина бе много близка с Ванга. И така бе до кончината на пророчицата. После тя идваше винаги на Рупите, когато тук правехме помени за Ванга, храмови празници, други събития. Пазеше ревностно спомена за пророчицата. Добра жена, която помагаше със сърце на Ванга“, коментира пред „Телеграф“ Серафим Иванов, управител на манастирския комплекс на ясновидката в местността Рупите.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.