Водещите новини
Home » България » Невинна грешка на Мутафчийски накара Борисов да заговори за люта зима
Невинна грешка на Мутафчийски

Невинна грешка на Мутафчийски накара Борисов да заговори за люта зима

Невинно объркване на шефа на ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски вдигна настроението по време на днешния извънреден брифинг в Министерски съвет, научи 365novini.

Разяснявайки как от понеделник заведенията, които разполагат с маси на открито, ще започнат да работят, Мутафчийски каза, че основната философия, която се изповядва за всяка една отпусната мярка, е възможността да се спазва физическа дистанция, дезинфекционните мерки, използването на защитни мерки от страна на персонала и обучение на персонала да работи в такава ситуация.

„Трябва да се изгради определена култура на обслужване на пациентите в друг порядък”, каза шефът на ВМА, неволно обърквайки клиенти с пациенти.

Грешката му бързо бе поправена от премиера Бойко Борисов. Последният дори уточни, че грешката, която Мутафчийски е допуснал, е напълно нормална, защото той все пак работи с пациенти.

„Имах един бивш клиент, военен. Зимата сняг беше паднал и аз му се обаждам, да видя, че беше бедствено положението там. И той вика: „Шефе, плацът е изчистен”. Плацът е площадът”, каза премиерът. „Това са клиенти”, добави той.

А директорът на военна болница уточни, че ако не се спазват мерките, те могат да станат и пациенти.

„На първо място остава сигурността на клиентите, както и на персонала. Където са нагъсто масите, трябва да се разредят и да се работи на полурежим. Според нас това е полезно, за да се обучат самите екипи как ще действат нататък”, добави проф. д-р Мутафчийски.

блиц

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook