Home » Свят » Това вече е краят: 5 версии за гибелта на света през 2020 г.
5 версии за гибелта на света през 2020 г.

Това вече е краят: 5 версии за гибелта на света през 2020 г.

През 2020 г. краят на света никога не е бил свързан със загадъчната планета Нибиру: имаше много други причини за най-страшните пророчества, припомня 365novini.

Въпросът кога краят на света винаги е вълнувал човечеството. Въпреки това през 2020 г., поради пандемията на коронавирус, мрачните пророчества на уфолози и новини за метеорити, интересът към тази тема рязко се увеличава. Опитваме се да разберем дали светът ще приключи през 2020 г. и какво заплашва човечеството.

Краят на света – 2020 г. заради парада на планетите

Чуждестранните уфолози прогнозират края на света през септември 2020 г. заради парад на планетите, пише TerrNews. Съобщава се, че това събитие е било предвидено в древността и е много рядко: поне четири планети се редят веднъж на всеки милион години.

Уфолозите обаче „се разстройват“: те казват, че гравитационното влияние на други планети на Земята е минимално и не е в състояние да причини глобални катастрофи на нашата планета.

Краят на света през 2020 г. е библейският Армагедон

През 1973 г. американският астролог Джийн Диксън предсказа мистичния край на света през 2020 г., съобщава британският портал Unilad.

„Армагедон ще дойде през 2020 г., когато фалшивият пророк, Сатана и Антихристът ще се издигнат и ще се бият с човека“, пише астрологът.

Джин Диксън е популярен за предсказването на убийството на Джон Ф. Кенеди и провала на мисията Аполо 1. Но в същото време тя уж обеща, че до 1967 г. човечеството ще победи рака и през 1958 г. ще започне Третата световна война.

Според Евангелието на Матей дори Божият Син не знае датата на второто си идване и края на света: „Никой не знае деня или часа, нито небесните ангели, а само моят Отец“ (Матей 24:36). Следователно да се доверите на пророците на библейския Апокалипсис със сигурност не си заслужава.

Краят на света през 2020 г. заради вирус

През 2020 г. се появиха така наречените „пандемични пророци“. Поради пандемията на коронавирус, интересът към прогнозите и пророчествата рязко скочи. Например психичната книга на Силвия Браун, озаглавена „Краят на дните: Предсказания и пророчества за края на света“, се нареди на второ място в класацията на Amazon и се продава за стотици долари.

„Около 2020 г. страшно, подобно на пневмония заболяване ще се разпространи по целия свят. Ще навреди на белите дробове и бронхите и никакво лечение няма да работи“, казва книгата. „Най-удивителното е, че болестта ще изчезне рязко и бързо, както и се появило. Атаката ще се повтори след десет години и тогава болестта ще изчезне завинаги.“

В допълнение, прогнозите на Нострадамус и Ванга за коронавируса се завъртяха отново в Интернет и медиите.

Много се писа за предсказанието, направено от сляпата българска ясновидка Ванга: „Светлината ще се обърне в годината на огледалото, а на земята„ от жълтите“ ще дойде „стара болест и ще отнеме милиони животи“.

В допълнение, предсказание, за което се твърди, че е написано от френския астролог Нострадамус, започна активно да се разпространява в интернет:

„Голямата чума в крайбрежен град няма да спре, докато смъртта и кръвта на праведните, взети и осъдени без престъпление и оскърбена знатна дама“, цитира пророчеството usolie.info.

Предсказанието намери преводачи. Да приемем, че „благородната дама“ е бившият министър на здравеопазването на Китай Ву И. През 2003 г. тя организира борбата срещу SARS, съобщи LIFE. Съществуват още версии с „праведните“: предполага се, че става въпрос за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги или преследването на уйгурите, обвинени в сепаратизъм.

Край на света на 29 април 2020 г. заради метеорит

През април интернет медиите активно обсъждаха заплахата от метеорит. Медиите се възползваха от това, че НАСА нарече метеорита „потенциално опасен“ и започнаха да преувеличават тази тема. Всъщност космическата организация така назовава всички обекти, пресичащи орбитата на Земята. И на практика нямаше шанс той да падне на Земята – 1 случай от 50 000.

Краят на света през 2020 г. според ООН

Генералният секретар на ООН заяви, че хората сами приближават евентуален край на света за нашата цивилизация. „Нашият свят се приближава до точка, в която няма връщане назад“.

Четиримата „ездачи“ на този Апокалипсис са, според него, геополитическо напрежение, екзистенциална климатична криза, глобално недоверие и „обратната страна на дигиталния свят“ (технологията се развива по-бързо, отколкото човечеството има време да проумее постигнатия напредък).

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.