Home » България » БСП вика спешно Борисов в парламента
БСП вика спешно Борисов

БСП вика спешно Борисов в парламента

Опозицията в лицето на БСП вика другата седмица премиера Бойко Борисов на извънредно заседание в парламента, научи 365novini.

Депутатите ще настояват той да даде ясен и категоричен отговор какво точно е състоянието на държавата в момента и какви икономически и социални мерки предприема кабинета за справяне с кризата.

Социалистите вече са внесли подписка до председателя на парламента Цвета Караянчева да свика заседание да изслушването на Борисов. Това трябва да се случи в 7-дневен срок.

Депутатите от БСП обмислят да потърсят отговор от министър-председателя и по темата за влизането ни в еврозоната. След кратко затишие, преди няколко дни Бойко Борисов отново повдигна този въпрос и обяви, че до края на април България ще кандидатства за чакалнята на еврозоната.

„Борисов направи танц две напред едно назад и сега се намества отново на положението за влизане в еврозоната. Страховете на хората обаче са големи и това трябва да стане само след широка дискусия“, коментира пред Lupa.bg Дора Янкова от Комисията по бюджет и финанси в парламента.

Колегата й Румен Гечев също смята, че този въпрос трябва да бъде поставен час по-скоро.

„Целта на Борисов е много ясна – той ползва еврозоната като пиар трик, защото негативите от извънредното положение растат лавинообразно и се чуди какво ще прави. Освен това краят на април идва!“, коментира Гечев.

Депутатът от Бюджетната комисия в парламента обаче беше категоричен, че тезата на управляващите за лесните пари от ЕЦБ, ако сме в чакалнята на еврозоната, е „брутална лъжа“.

„Да допуснем, че има политическо решение за влизането ни в ERM-2 – пак никакви пари няма да дойдат! Тези пари са предназначени само за страни-членки, а не за страни в чакалнята на еврозоната“, дебело подчерта Гечев.

Той поясни, че това няма да са никакви подаръци, а кредитни линии, които трябва да се връщат. „Банките не са Дядо Мраз!“, обобщи червеният депутат.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.