Home » България » С икона в ръка Борисов извика „Христос Воскресе!“ в двора си (ВИДЕО)
С икона в ръка Борисов извика Христос Воскресе!

С икона в ръка Борисов извика „Христос Воскресе!“ в двора си (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов изпълни обещанието си и извика „Христос Воскресе!“ в двора на къщата си в Банкя, научи 365novini.

Той публикува видео, на което заедно със семейството си отправя молитва по случай Великден. В едната си ръка Борисов държеше икона на Христос, а в другата запалена свещ. Заедно с него бяха дъщеря му Венета, зет му Иван и двете внучета Бойко и Иван. Венета и съпругът й бяха с маски и всеки от тях държеше по едно от децата.

„Бог напред и ние след него“, извика още премиерът, а роднините му повториха молитвата. Той се прекръсти три пъти, целуна иконата, а след това я подаде на малкия Бойко също да я целуне. Ритуалът бе повторен и спрямо дъщеря му и зет му.

А след това премиерът пожела на близките си да са живи и здрави.

„Христос Воскресе! Великден е най-светлият християнски празник. Сега е времето за надежда и силна вяра. В настоящата ситуация трябва да сме по-добри и по-смирени. Нека да направим всичко, което зависи от нас, за да може след години да се гордеем с решенията и действията си. Трябва да сме единни в това предизвикателство и да проявим отговорност.

Има време за всяко нещо – време за прегръщане и време за въздържане от прегръщането. Благоразумният предвижда злото и го избягва. Бог не е само в храма, Той е навсякъде! Бъдете силни и търпеливи, ще настъпят по-добри дни!“, написа Бойко Борисов във фейсбук.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.