Водещите новини
Home » Здраве » Сензационен списък на лекарства, които борят коронавируса
лекарства които борят коронавируса

Сензационен списък на лекарства, които борят коронавируса

Руското министерство на здравеопазването обнови препоръките си за превенция, диагностициране и лечение на новия коронавирус, като добави списък с лекарства, които могат да се използват срещу болестта, научи 365novini

В документ, публикуван на сайта на министерството, са препоръчани няколко медикамента, които биха могли да се използват за лечението на COVID-19.

Това са: Хидроксихлороквин, Хлорохин, Мефлокин, Азитромицин, Надропарин калций, Тоцилизумаб, Лопинавир плюс ритонавир, Интерферон алфа и Интерферон бера-b1.

Руското здравно министерство съобщава и за още три препарата – Умифеновир, Ремдесивир и Фавипиравир, които в момента преминават през тестове върху хора, заразени с коронавирус.

От министерството обаче предупреждават, че тези лекарства могат да се ползват при лечение на COVID-19, но няма категорични доказателства за техният ефект и по тази причина трябва да се ползват само по преценка на лекуващия лекар.

Припомняме също, че китайски лекари публикуваха в интернет Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19.

В сборника е събран опитът на китайските лекари в борбата с коронавируса.

Редактор е проф. Тинбо Лян – главен лекар на Първа клинична болница към Медицинския факулет на Университета Чжецзян.

Засега наръчникът е преведен на английски и руски , като се очаква издания и на италиански, испански, корейски и японски.

Същевременно китайското издание „South China Morning Post” публикува информация относно перспективите пред европейските държави в борбата срещу новия вид коронавирус.

Нормално е през следващите две години коронавирусът да започне да се появява и изчезва отново, заяви ръководителят на групата китайски експерти то Covid-19 Чжан Вънхун, цитиран от БГНЕС. Според лекаря, Европа трябва да забрави мисълта, че пандемията ще приключи в близко бъдеще.

Европейските власти биха могли бързо да спрат разпространението на вируса само с помощта на радикални мерки, например пълно затваряне на границите и прекратяване на всякаква дейност. Според експерта обаче, Германия и други държави няма да го направят.

„Ако целият свят можеше да се спре за четири седмици, бихме могли да спрем пандемията”, смята специалистът.

блиц

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook