Home » Здраве » Сензационен списък на лекарства, които борят коронавируса
лекарства които борят коронавируса

Сензационен списък на лекарства, които борят коронавируса

Руското министерство на здравеопазването обнови препоръките си за превенция, диагностициране и лечение на новия коронавирус, като добави списък с лекарства, които могат да се използват срещу болестта, научи 365novini

В документ, публикуван на сайта на министерството, са препоръчани няколко медикамента, които биха могли да се използват за лечението на COVID-19.

Това са: Хидроксихлороквин, Хлорохин, Мефлокин, Азитромицин, Надропарин калций, Тоцилизумаб, Лопинавир плюс ритонавир, Интерферон алфа и Интерферон бера-b1.

Руското здравно министерство съобщава и за още три препарата – Умифеновир, Ремдесивир и Фавипиравир, които в момента преминават през тестове върху хора, заразени с коронавирус.

От министерството обаче предупреждават, че тези лекарства могат да се ползват при лечение на COVID-19, но няма категорични доказателства за техният ефект и по тази причина трябва да се ползват само по преценка на лекуващия лекар.

Припомняме също, че китайски лекари публикуваха в интернет Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19.

В сборника е събран опитът на китайските лекари в борбата с коронавируса.

Редактор е проф. Тинбо Лян – главен лекар на Първа клинична болница към Медицинския факулет на Университета Чжецзян.

Засега наръчникът е преведен на английски и руски , като се очаква издания и на италиански, испански, корейски и японски.

Същевременно китайското издание „South China Morning Post” публикува информация относно перспективите пред европейските държави в борбата срещу новия вид коронавирус.

Нормално е през следващите две години коронавирусът да започне да се появява и изчезва отново, заяви ръководителят на групата китайски експерти то Covid-19 Чжан Вънхун, цитиран от БГНЕС. Според лекаря, Европа трябва да забрави мисълта, че пандемията ще приключи в близко бъдеще.

Европейските власти биха могли бързо да спрат разпространението на вируса само с помощта на радикални мерки, например пълно затваряне на границите и прекратяване на всякаква дейност. Според експерта обаче, Германия и други държави няма да го направят.

„Ако целият свят можеше да се спре за четири седмици, бихме могли да спрем пандемията”, смята специалистът.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.