Home » Здраве » Киселините в стомаха: Лекарство срещу коронавирус!
Киселините в стомаха: Лекарство срещу коронавирус!

Киселините в стомаха: Лекарство срещу коронавирус!

Лекарство от киселини в стомаха изучават като възможно лечение за пациенти с COVID-19, в болница в Ню Йорк, научи 365novini.

Резултатите от клинично изследване на фамотидин, активната съставка на Pepcid, могат да бъдат публикувани през следващите няколко седмици.

Д-р Кевин Трейси, президент на Института за медицински изследвания на Фейнщайн, който работи в мрежа от 23 болници в района на Ню Йорк, каза за CNN, че 187 пациенти са се регистрирали за клинично изпитване и като цяло планират да регистрират 1200 души.

Пациентите в проучването получават голяма доза от лекарството интравенозно.

На всеки пациент в изследването се прилага и хидроксихлорохин. Едната половина ще получи фамотидин, докато другата половина ще получи интравенозен физиологичен разтвор като плацебо.

Припомняме, че миналата седмица Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) предупреди, че хидроксихлорохинът не трябва да се използва извън болница или в клинични изпитвания поради риск от сериозни сърдечни проблеми.

Трейси подчерта, че фамотидина може и да не работи; той обаче би бил добър вариант за лесно използване в голям мащаб, ако се постигнат положителни резултати.

„Не знаем дали това ще донесе някаква полза. Хората се надяват на всичко. Трябва да проведем това клинично изпитване “, подчерта той.

Той заяви още, че има идея да изучава фамотидина, след като специалист по инфекциозни заболявания в болницата в Масачузетс, който работи с пациенти с коронавирус в Китай, забеляза, че хората, страдащи от киселини, се възстановяват по-добре.

Проучванията върху китайските пациенти все още не са публикувани.

zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.