Водещите новини
Home » Топ новини » Как да се справим с черната плесен в банята бързо и евтино
Как да се справим с черната плесен в банята

Как да се справим с черната плесен в банята бързо и евтино

Знаете ли, че в миналото, при поява на черна плесен в дома, хората е трябвало да го изгорят?

За щастие, времената се променят, а към днешна дата са открити няколко ефективни начина за борба с черната плесен, научи 365novini.

В следващите редове ще ви разкрием как точно да се отървете от нея и къде най-често се появява опасният мухъл. Той е не само мръсотия или плака. Това са гъбички, които могат да причинят появата на инфекции или различни видове заболявания у човека.

Последиците от наличието на мухъл в дома могат да са ужасяващи – да получите алергия, респираторно или кожно заболяване. Ето защо е изключително важно да се отървете от черната плесен. Ето няколко народни средства:

Меден сулфат

Разредете 100 гр. от него в 10 литра вода. С него може да третирате места, на които се е появил мухъл. Оставете го да действа 2-3 часа, а след това изплакнете обилно с вода и проветрете помещението.

Натриев хипохлорит

Това е отличен септик. Лесно се справя с микроорганизмите и гъбичките. След като третирате въпросната  повърхност с гъба или четка, го оставете да изсъхне напълно и чак след това изплакнете с вода и изсушете.

Не забравяйте, че този препарат може да предизвика дразнене, затова е много важно да избягвате контакт с кожата и да използвате ръкавици.

Боракс

Естествен екологичен продукт, който няма неприятна миризма. Една чаша от него трябва да се смеси с 2,5 литра вода, може да добавите и оцет.

Нанесете разтвора върху засегнатите места с твърда четка и се опитайте да отстраните мухъла. Не е нужно да изплаквате след това. Той ще служи като защита срещу появата на плесен отново.

Водороден пероксид

Така нареченият перхидрол. Този продукт е безвреден, няма остра миризма и не предизвиква дразнене. С него може да обработвате всяка повърхност.

3% разтвор се прилага върху засегнатите области с помощта на спрей. След 10 минути почистете повърхността от мухъла, а след това забършете отново със суха кърпа.

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook