Home » Здраве » Пиете ли достатъчно вода: Ако имате тези 6 признака, значи не
Пиете ли достатъчно вода

Пиете ли достатъчно вода: Ако имате тези 6 признака, значи не

Водата е много важна, за да функционира организма ни правилно, припомня 365novini. Освен това, особено през лятото, тя е много освежаваща и ни помага да се борим с високите температури. Въпросът е дали пием достатъчно вода. Ако имаме тези 6 признака, значи че количеството вода, което приемаме, не е достатъчно.

Първият признак е усещането, че устата ни е суха. В такъв случай е най-добре да пием вода, вместо друга напитка, защото тя ще ни засити в най-голяма степен.

Вторият признак е сухата кожа. Кожата ни се нуждае от добра и постоянна хидратация не само, за да изглежда добре, но и защото тя е орган на тялото ни и се нуждае от водата, за да изпълнява функциите си правилно.

Третият признак е, разбира се, усещането на жажда. В такива случаи е задължително да пием вода, защото по този начин ще задоволим нуждата на целия ни организъм от течности.

Четвъртият признак е ако изпитваме болки в ставите. Водата е много важна, за да могат костите и ставите ни да са в оптимална форма.

Петият признак е, ако постоянно чувстваме умора. Освен обичайните причини за нея като работа и стрес, липсата на течности в тялото също води до постоянно чувство на умора.

Последният признак е гладът. Когато ни липсват течности в тялото, организмът ни се опитва да компенсира, като изисква храна.

skafeto.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.