Home » Здраве » Служители в самолети разкриха защо не бива да пиете вода на борда
Служители в самолети разкриха

Служители в самолети разкриха защо не бива да пиете вода на борда

Причината за това е стресът, който изживява организмът на голяма височина, научи 365novini.

Полезните съвети за безпроблемен полет, свързани със запазване на здравето, са задължителни за всички, особено за тези, ако нямат много опит с летенето.

И въпреки това служители от салонния екипаж на самолети заявяват, че пътниците на борда не бива да пият вода. А причината, която изтъкват, е доста солидна и няма как да бъде пренебрегната. Самите стюардеси спазват това правило.

Откъде идва това противоречие?

Всъщност не става дума да се обезводнявате докато летите, а да избягвате чешмяната вода.

Резултатите от проучвания са показали, че чешмяната вода на самолетите е изключително мръсна, а качеството ѝ е различно за различните авиокомпании. Пробите са открили наличието на микроорганизми, включително и бактерии. Затова учените препоръчват такава вода да не се ползва.

Това всъщност означава и да се избягва поръчването на гореща напитка на борда като чай и кафе, пише британският „Експрес“. Проучването показва също, че миенето на ръцете в тоалетната не е хигиенично и е по-добре пътниците да ползват дезинфектант за ръце.

Джей Робърт, стюард и основател на Fly Guy, разкрива, че екипажът не се докосва до водата на борда. „Даже съм говорил с други екипажи, които са се разболявлаи много тежко, след като са пили горещи напитки от самолета. Но проблемът не е само в контейнерите или тръбите на самолета. Полетът, който хващате от Лондон за Лос Анджелис, може тъкмо да се е върнал от някоя по-неразвита страна, която няма същите нива за санитаризация като страната, в която сте в момента“, посочва той.

Друг служител в самолет разкри пред „Бизнес Инсайдър“: „Стюардите не пият гореща вода на самолета. Те не пият обикновено кафе и обикновен чай“.

Анонимна стюардеса обясни наскоро, че е по-добре да избягвате да пиете кафе в самолета, тъй като това е „същата вода, която минава през водопровода в тоалетната“.

„Наскоро имахме проби за ешерихия коли във водата и не можахме да ги минем. От поддръжката дойдоха, натиснаха няколко бутона и минахме. Затова избягвайте всякаква гореща вода или чай. За бутилирана или лед няма проблем“, заяви тя.

 pochivka.blitz.bg 

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!