Водещите новини
Home » Здраве » Служители в самолети разкриха защо не бива да пиете вода на борда
Служители в самолети разкриха

Служители в самолети разкриха защо не бива да пиете вода на борда

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Причината за това е стресът, който изживява организмът на голяма височина, научи 365novini.

Полезните съвети за безпроблемен полет, свързани със запазване на здравето, са задължителни за всички, особено за тези, ако нямат много опит с летенето.

И въпреки това служители от салонния екипаж на самолети заявяват, че пътниците на борда не бива да пият вода. А причината, която изтъкват, е доста солидна и няма как да бъде пренебрегната. Самите стюардеси спазват това правило.

Откъде идва това противоречие?

Всъщност не става дума да се обезводнявате докато летите, а да избягвате чешмяната вода.

Резултатите от проучвания са показали, че чешмяната вода на самолетите е изключително мръсна, а качеството ѝ е различно за различните авиокомпании. Пробите са открили наличието на микроорганизми, включително и бактерии. Затова учените препоръчват такава вода да не се ползва.

Това всъщност означава и да се избягва поръчването на гореща напитка на борда като чай и кафе, пише британският „Експрес“. Проучването показва също, че миенето на ръцете в тоалетната не е хигиенично и е по-добре пътниците да ползват дезинфектант за ръце.

Джей Робърт, стюард и основател на Fly Guy, разкрива, че екипажът не се докосва до водата на борда. „Даже съм говорил с други екипажи, които са се разболявлаи много тежко, след като са пили горещи напитки от самолета. Но проблемът не е само в контейнерите или тръбите на самолета. Полетът, който хващате от Лондон за Лос Анджелис, може тъкмо да се е върнал от някоя по-неразвита страна, която няма същите нива за санитаризация като страната, в която сте в момента“, посочва той.

Друг служител в самолет разкри пред „Бизнес Инсайдър“: „Стюардите не пият гореща вода на самолета. Те не пият обикновено кафе и обикновен чай“.

Анонимна стюардеса обясни наскоро, че е по-добре да избягвате да пиете кафе в самолета, тъй като това е „същата вода, която минава през водопровода в тоалетната“.

„Наскоро имахме проби за ешерихия коли във водата и не можахме да ги минем. От поддръжката дойдоха, натиснаха няколко бутона и минахме. Затова избягвайте всякаква гореща вода или чай. За бутилирана или лед няма проблем“, заяви тя.

 pochivka.blitz.bg 

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook