Home » Топ новини » Кой е адвокатът, наел се да защитава Кристиан
адвокатът наел се да защитава Кристиан

Кой е адвокатът, наел се да защитава Кристиан

Кой пое на секундата защитата на 22-годишния убиец на журналиста Милен Цветков след зверската катастрофа на бул. „Черни връх“?

Адвокат на мафията или честен юрист, който би се борил за истината и справедливостта? Оставяме на читателите сами да преценят как защитник на редица криминално проявени люде от близкото минало ще се изправи срещу и без това закостенелия Наказателен кодекс и накъде ще се наклонят везните на Темида при изхода от този общественозначим процес.

Адвокат Любомир Таков е син на известния си баща юрист Лъчезар Таков, научи 365novini. Завършва Право в Софийския университет през 2009 г., а през 2014 г. получава удостоверение за правоспособност и вписване в Единния регистър на медиаторите. От 2008 до 2014 г. заема различни длъжности в системата на МВР, в сферата на разследване на криминални престъпления, а от октомври 2015 е асистент по право на интелектуална собственост в катедра „Правни и хуманитарни науки“ към Стопанския факултет при Техническия университет.

В правните среди неофициално се говори, че тарифата на младия юрист е 1000 лева само за „добър ден“, а за започване на дело от какъв да е характер, консултацията скача двойно, особено ако е от интелектуален или наказателен характер. Клиенти в кантората на семейство Такови са не само ъндърграунд лица от калибъра на Маргините, Златко Баретата, Гриша Ганчев, част от бандата на Наглите, членове на бандата на Килърите, Ангел Василев – сочен за поръчител на убийството на Андрей Луканов, но и редица руски фирми.

Майката на дрогиралия с поне 3 вида вещества Кристиан Николов – Десислава Пешева-Николова е близка съдружничка на алкохолния бос Миню Стайков, както стана ясно още в първите часове след трагедията с Милен Цветков. Само щрих от биографията на адвоката на студента с афинитет към синтетиката дава достатъчно поводи и на съседи, и на познати, да твърдят, че защитата му е поета от близък приятел.

Надали е случайно, че именно Любомир Таков защитава сина на Стайков – Стайко Стайков при мнимото му „отвличане“ и „изтезаване“ преди година. Драмата ала треторазряден холивудски екшън бе съчинена от самия Стайков-младши, след като през 2013 г. се опита да го направи за сефте, но бе уличен като обикновен беглец заради повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с баща си с цел ощетяване на държавата с цели 2,5 милиона лева. Защитникът е… адвокат Таков.

Още снощи при гледането на мярката на 22-годишното пишлеме – семеен приятел със Стайкови и с отрочето на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, юристът се опита да смекчи обстоятелствата около вината му с действията на минувачите, измъкнали Милен Цветков от неузнаваемо смачканото субару, както и да се опита да намекне, че не Кристиан е карал колата, а някой друг.

Очаква се това да са основните 2 линии за пледоариите оттук нататък, а справедливостта за колегата ни е в ръцете на съда, прокуратурата и коректно събраните и съхранени веществени доказателства от следствените органи, пише още „Лупа.бг“.

марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.