Home » Топ новини » Адвокатът на семейството на починалото 3-годишно момченце със скандални разкрития за проверката
Адвокатът на семейството на починалото 3-годишно момченце

Адвокатът на семейството на починалото 3-годишно момченце със скандални разкрития за проверката

Лекарите, които са участвали, имат повече информация от родителите. Считам, че не е коректно те да коментират факти, до които родителите нямат достъп. Това заяви Христина Николова, адвокат на родителите на починалото 3-годишно момченце, научи 365novini.

По думите ѝ, вчера на родителите е казано, че няма право техен представител да присъства на проверката, която тече по случая. Тя самата още не е виждала никакви документи по случая.

Николова обясни още, че родителите са извикани да им връчат констативен протокол от проверката. Вместо това били вкарани в стая да пишат обяснения. Това се случило в Агенция „Медицински надзор“.

„След това те трепереха от психическия натиск“, каза Николова. Категорично е недопустимо да не присъствам и аз“, добави тя.

„Не само Алекс, но и други родители с други деца са стояли там с часове и са чакали“, обясни адвокатът.

Семейството отишло сутринта в Педиатрията, където не били приети и затова отишли в болница „Лозенец“. След това отново се върнали в Педиатрията, където били приети едва по обяд. Тогава детето било много зле.

Адвокатът попита как лекарите преценили, че симптомите му не били много тревожни първия път, след като не са го прегледали.

„Когато пристигат на обяд и майката влиза в кабинета, то вече е зле. Затова и другите родители го пускат“, обясни Николова.

„Клипове аз не съм видяла и няма как да ги коментирам. За мен е важно да им съхраня психиката на тези хора. Клиповете идват на следващ етап“, посочи тя.

Адвокатът подчерта, че родителите не желаят да се създава напрежение и са благодарни на лекарите, които преди това са лекували децата им. Именно затова те са отишли в същата болница, когато 3-годишното им дете се е почувствало зле.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.