Home » Топ новини » Милен Цветков е починал заради действията на очевидци? ВИДЕО
Милен Цветков е починал заради действията на очевидци

Милен Цветков е починал заради действията на очевидци? ВИДЕО

Минувачи и шофьори се притекоха на помощ на Милен Цветков в минутите след фаталния сблъск с джипа, управляван от 22-годишния Кристиан Николов. 

Те го извадиха от смачканата кола и опитаха да му окажат първа помощ.

Защитата на Кристиан Николов изтъква това като причина за фаталния край на телевизионния водещ, научи 365novini.

„Всяка помощ може да бъде и рискова на моменти, но си има ясни правила. Както беше видно от всички записи, хубавото е, че много хора се притекоха на помощ, но имаше и такива, които продължиха пътя си.

Първото нещо, което правим, е да ограничим движението на мястото на инцидента – да вземем мерки за безопасност. Много автомобили продължиха движението си“, коментира д-р Пенчо Пенчев, който е експерт в дирекция „Социално-здравна политика“ в БЧК.

Пред той подчерта, че първо оценяваме основните жизнени показатели, дали пострадалият е в съзнание. Проверяваме дишането и след това сърдечната дейност.

„Ако при такава тежка катастрофа човекът все още е в съзнание, но предполагаме, че може да има травма на главата или гръбначния стълб, е по-добре да изчакаме пристигането на Спешна помощ, тъй като разполагат с шийна яка и спинална дъска – могат да евакуират пострадалия без да увредят шийни прешлени и прешлени на гръбначния стълб“, обясни д-р Пенчев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът от БЧК допусна, че забавянето в позвъняването на Спешна помощ се дължи на това, че очевидците на катастрофата не са преминали обучителен курс и не знаят как точно да реагират.

„Една четвърт от населението е обучено да оказва спешна помощ. Около 23-24% от населението е обучено.

Тези базови знания избледняват с времето. Хората нямат инициативата да дойдат, да се поинтересуват и да минат през такива курсове“, посочи още д-р Пенчев.

Вижте целия разговор във видеото:

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.