Home » Идеи » Как да се спасим от жегите у дома
Как да се спасим от жегите у дома

Как да се спасим от жегите у дома

Тези трикове ще ви помогнат да се охладите и да се чувствате комфортно в горещините, препоръчва 365novini.

Когато дойде лятото, идва и непоносимата топлина, която често пъти носи дискомфорт. Това води до ужасно „мятане” през нощта в леглото и изпотяване.

Как да решим този проблем?

Има някои страхотни трикове, които ще ви помогнат да се охладите и да се чувствате комфортно в горещините.

Разбира се, най-доброто решение е да си купите климатик, но не всеки има пари за него.

Ето 17 страхотни трикчета, благодарение на които няма да се морите от жега и ще имате прохладни дни и нощи, при това без да се налага да купувате климатик.

Памучни чаршафи

Стойте далеч от сатени и копринени чаршафи и насочете предпочитанията си към по-хладното спално бельо и памучните чаршафи. Леко бельо от леки тъкани (като египетски памук) е дишащо, така че е най-добре да спите с него през лятото. Египтяните имали особен начин на живот. Те дори имали свой собствен начин, благодарение на който се охлаждали в жегите. Цаката е да охладите чаршафите си в студена вода.

Живот във фризера

Може да дори да сложите чаршафите във фризера за няколко часа, преди да си легнете в тях. Не, ние не сме луди, просто се уверете, че сте ги сложили в нещо като пластмасова торба, ако не искате вашите чаршафи да миришат на пица и сладолед. Номерът няма да работи цяла нощ, но ще ви даде почивка, за да заспите.

Не гответе печено

И всяка пържена храна. Лятото не е време за печене и пържене. По-добре да си направите салата или лека супа.

Затваряне на завесите

Затваряйте завесите през деня, когато слънчевите лъчи са най-активни и загряват всичко наоколо. Стаята ви веднага ще се охлади.

Вземете хладен душ

Студената вода ще ви помогне бързо да се освежите и да се чувствате добре.

Сложете мокър плат

Прикрепете мокър плат или чаршаф пред отворения прозорец. Това ще помогне за намаляване на температурата в стаята.

„Не“ на електронните устройства

Изключете телефона и другите приспособления и не ги зареждайте, докато спите. Всички те излъчват топлина и през нощта не ви трябват.

Използвайте градината си

Ако засадите дървета и храсти около къщата, те ще ви осигурят необходимата сянка и прохлада. Лозите също вършат чудесна работа. Разбира се, дърветата трябва да имат време да израстат, но след няколко години ще ни благодарите за този съвет.

Боядисайте къщата бяла

Ако живеете в собствен дом, то боядисайте го отвън с бяла боя. Белият нюанс отразява светлината, като по този начин охлажда къщата.

„Не” на светлината

Това също има смисъл. Лампите, дори ако са екологично чисти, генерират топлина, затова ги изключвайте, ако не са необходими. Във всеки случай слънцето свети по-дълго през лятото, така че изключването на светлината не само спестява енергия, но и намалява излишната топлина.

Използвайте зърна

Възглавници от елда не абсорбират топлината като памука, така че закупуването на една от тях е добра инвестиция за лятото.

Вземете подгряваща подложка

Купете си отоплителна подложка. Докато сме свикнали да я пълним с гореща вода през зимата, за да е топло, през лятото го поставяме във фризера, за да получим перфектната чанта за лед и да се охладим.

Настройте правилно вентилатора

Вентилаторът е добър при умерени температури, но когато навън, е непоносимо горещо и от него сякаш няма смисъл. Ако го насочите навън, леко към прозорците, то ще изтласка горещия въздух. В случай че имате вентилатор на тавана, настройте го да духа (върти) обратно на часовниковата стрелка.

Вентилатор за лед

Вземете кутия, напълнете я с лед и поставете пред вентилатора. Когато ледът започне да се топи, бризът на вентилатора ще повиши хладния въздух, излизащ от повърхността на леда, създавайки приятна атмосфера.

Спете без дрехи

Ето един икономичен съвет: забравете за пижамата си и спете голи. Това всъщност влияе на качеството на съня, защото без досадни дрехи тялото ви може да регулира телесната температура само. Тялото прегрява в съня си заради дрехите.

Колко ниско може да отидеш

Горещият въздух се издига, така че да спите в стая на първия етаж означава, че ще се почувствате по-хладно през нощта. Ако сте в едноетажна къща, можете да преместите чаршафите си на пода, за да улесните живота си.

Изолация

И отново блестящ трик, ако нямате климатик. Топлоизолацията на дома върши работа не само през зимата с цел да пази топлината вътре, но и през лятото като не позволява на хладкия въздух да излиза до дома, а горещия да влиза вътре.

Източник: марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.