Home » Идеи » 10 лесни съвета за почистване на дома
съвети за почистване на дома

10 лесни съвета за почистване на дома

В повечето случаи сме свикнали да използваме скъпи препарати, за да почистим дома си, припомня 365novini. Понякога обаче не забелязваме обикновени продукти, които се срещат в кухнята и биха свършили страхотна работа при измиване премахване на петна и избелване.

За практичните домакини са следващите бързи 10 съвета.

1. Знаете ли, че с горчица може да измиете чиниите? За целта по-добре е да си купете горчица на прах. Изсипете върху влажна гъба и изтрийте с нея мазните чинии – добре се измиват!

2. Универсално средство за почистване в целия дом е сместа от вода и оцет, плюс няколко капки лавандулово масло.

3. За да измиете прозорците, разредете оцет и вода в съотношение 1:5, нанесете върху стъклата и избършете с мека кърпа или вестници. Оцетът може да бъде заменен с лимонов сок.

4. Може да полирате стъклата с амоняк и сапун.

5. А огледалата със смес от оцет и вода в равни пропорции.

10 лесни съвета за почистване на дома

6. Сода за хляб – средство, с което може да почистите фурната. За да премахнете мазнините оставете през нощта една четвърт чаша амоняк във фурната и на следващата сутрин, избършете със содата. Ефективно може да почистите също и още топла плоча (котлон) с обикновена сол.

7. Почистете канализационните тръби с помощта на сол. За целта трябва да я изсипите в тръбата и да изплакнете с вряща вода.

8. За да се преборите с петната от варовик по мивката, ваната, тоалетната чиния, залейте ги с оцет, поръсете отгоре малко сода за хляб и оставете така да престои. След това те лесно ще се изчистят с четка.

9. Може да избелите някоя тъкан така: В 10 литра вода добавете 2 с.л. водороден пероксид (прекис) и 1 с.л. амоняк.

10. Изненадващо добре работи царевичното нишесте за почистването на килими. Трябва да го поръсите върху настилката и след това да прахосмукирате повърхността.

1001idei.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.