Home » Идеи » 5 бабини съвета, които са полезни и актуални и днес
5 бабини съвета

5 бабини съвета, които са полезни и актуални и днес

Обществото постоянно се развива. Измисляйки нови трикове и методи, хората се надяват да направят живота си възможно най-лесен. Това е страхотно, но понякога си струва да отбележим, че най-полезните трикове вече са измислени преди нас, припомня 365novini

Основното нещо е да не забравяме древната мъдрост на нашите баби и прабаби. Понякога от арсенала се появяват наистина блестящи идеи, които всеки трябва да помни.

1. Напукано, но цяло яйце

Малък трик, но красив вид на храната. Какво неудобство – черупката на яйцето е напукана! Ако го сварите, част от съдържанието ще изтече, а крайният продукт няма да има атрактивен вид. С добавянето на малко оцет към водата това може лесно да бъде избегнато.

2. По-малко счупен порцелан

Понякога за елементарни идеи се сещаме твърде късно. Ако в къщата има красива ваза или непрозрачен съд и искате да краси интериора, трябва предварително да се погрижите за тяхната безопасност. За да не ги ударите случайно и да ги разбиете на парчета, достатъчно е да изсипете пясък в тях. Това няма да си личи, а безопасността на крехките предмети ще бъде гарантирана.

3. Лечебна мъдрост

Чашата е много полезен и многофункционален предмет. Най-често в кухнята, но и в случаите, когато ви се забие треска. Не е много неприятно, а понякога и болезнено. Особено, ако се забие дълбоко и не можете да я извадите. В този случай ще ви помогне обикновената чаша. Необходимо е да притиснете с отворения край на мястото, където е треската, така че да се пада в центъра. Задържайки чашата за няколко секунди, ще се изненадате как върхът на треската ще се повдигне. Вече няма да ви е трудно да я извадите.

4. Двойна защита от протичане

Всичко си остава на мястото. Заминавате на почивка? Колко често, когато пристигнете на мястото и отворите куфара, откривате, че шампоанът, кремът или друга козметика се е разтекла по нещата ви? Ако това се случи, вземете предвид един прост съвет. Внимателното опаковане на цялата козметика ще осигури кухненското фолио. Отвийте капачката и поставете фолио и след това върнете капачката обратно на мястото й. Сега, със сигурност, нищо няма да изтече от тубичките и бурканчетата.

5. Дрехи с приятен аромат

Малките неща правят живота ни по-приятен. Дрехите, които дълго време стоят в гардероба, често имат неприятна миризма. За да избегнете това, трябва да напръскате с любимия си парфюм обикновена кухненска салфетка и да я поставите между дрехите. Това ще бъде достатъчно, за да запази свежестта на всички дрехи в гардероба.

За жената

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.