Home » Идеи » 6 хитри трика, с които ще предпазите колата си от крадци
как да предпазите колата си от крадци

6 хитри трика, с които ще предпазите колата си от крадци

Колата е скъпо нещо и човек може да работи с години, за да си позволи да я купи, припомня 365novini.  Отнема обаче по-малко от минута да я откраднат.Ето няколко хитрини, които всеки може да използва, за да се предпази от автомобилните крадци. 

6. Бебешки видеомонитор

Кражбите обикновено се случват през нощта, когато има по-малко хора и собственикът е малко вероятно да се появи. Дори и да нямате дете, можете да си купите бебешки видеомонитор. Така винаги знаете се случва вътре на момента. Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, така че ако някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предупредени незабавно. Дори колата ви да бъде открадната, ще имате външния вид на крадеца, за да бъде открит по-лесно.

5. Кил суич (Kill Switch)

Опитни крадци имат нужда само от няколко секунди, за да запалят почти всяка кола – но не и когато захранването е спряно. Кил суичът е устройство, което прекъсва захранването на двигателя и не можете да запалите, докато не го изключите. Обикновено в автомобилите се слагат по няколко скрити кил суича, така че ще отнеме дълго време на крадеца намери всички. Единственият проблем с тези устройства е, че не е лесно да инсталирате сами. Ако нямате електричарски умения, по-добре да отидете при техник.

4. Свалящ се волан

Крадците са много добри шофьори, но дори и те не могат да карат кола без волан. Ето защо може да инсталирате волан, който се сваля. Да, малко е шантаво да отидете на бизнес среща с кормило в ръце, но сигурността изисква жертви.

3. Скоби

Никой няма да опита да краде кола със скоби. Изисква твърде много работа. Неслучайно ги използват за незаконно паркирали автомобили. Ако вие не можете да карате колата си със скоба, не може и крадецът. Единственият проблем със скобите, че отключването отнема време. Удобно е само ако паркирате за дълго.

2. GPS тракер

Автомобилните крадци се опитват да се измъкнат от местопрестъплението колкото се може по-бързо, като същевременно се опитват да останат незабелязани. Затова можете да поставите GPS тракер някъде в колата си. Крадците нямат много време да се оглеждат, за да открият тракерите. Такива устройства могат да предават сигнали дори и от области без клетъчно покритие, така че шансовете за възстановяване на открадната кола са доста високи.

1. Трик с тел

Някои хора използват тел, за да отворят вратата, ако са забравили вътре ключа… или да откраднат нечия чужда кола. Нужно е само тренировка, парче тел и няколко минути. Ако имате нова кола без ключалка, това е едно по-малко улеснение за крадците.

Бонус

Според един популярен в интернет трик можете да отворите кола с вакуумно бутало за отпушване на канали. Това обаче е само мит: силата на буталото е достатъчна, за да отвори вратата на колата. Нужни са около 10 наведнъж, за да накарате вратата да се отключи.

Марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.