Home » Топ новини » Жоро Шопа „изпрал“ 5 милиона евро
Жоро Шопа

Жоро Шопа „изпрал“ 5 милиона евро

Георги Семерджиев – Жоро Шопа ще бъде съпроцесник в дело за пране на пари и данъчни измами съвместно с хотелиерските босове Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Информацията бе потвърдена от Специализирината прокуратура, която очаква здравенякът от Тополовград да бъде екстрадиран от Испания до седмица, научи 365novini.

Запознат с разследването разкри пред Lupa.bg, че срещу Семерджиев ще бъдат повдигнати обвинения за пране на 5 милиона евро и съмнителни сделки с имоти в София, Пловдив и Тополовград. Властите проверяват и с какви пари Шопа е купил тузарското имение в курортното селце Кабрера де Мар край Барселона. Имотната сделка е реализирана през март 2016 г. срещу сумата от 2 милиона евро.

Именно в испанския палат на Семерджиев тази пролет бяха закопчани издирваните от миналото лято пловдивски хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви. Бизнес семейството изчезна от България дни преди антимафиоти да щурмуват хотел „Маринела“ и да открият в кутии за обувки впечатляващата сума от 10 милиона лева.

Според запознати, голяма част от парите са се оказали собственост на Жоро Шопа, който ги съхранявал при Арабаджиеви. Съществуват съмнения, че Семерджиев, свързван с осъдения за наркотрафик Евелин Банев – Брендо, е таен съсобственик на бившия Японски хотел в София.

Срещу Георги Семерджиев – Шопа се води дело и в Софийската районна прокуратура за укриването на Арабаджиеви. Ако бъде признат за виновен, аферистът от Тополовград може да се сдобие с присъда до 5 години затвор.

Жоро Шопа

Георги Семержиев ще бъде съден като част от бандата на хотелиера Ветко Арабаджиев за данъчни престъпления и пране на пари

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.