Home » България » За кожата на един Шоумен: Всичко е в нашите глави, в нашите ръце и в нашите сърца
За кожата на един Шоумен

За кожата на един Шоумен: Всичко е в нашите глави, в нашите ръце и в нашите сърца

Преди да си позволя да напиша този пост ще отбележа, че съм пристрастен, защото съм бил един от хилядите, които отделиха от времето си за провеждането на един Референдум, който иначе “Демократичните ни управленци” закопаха!

Пристрастен съм и защото смятам, че Слави също е българин, че той също има правата, които имат Бойко, Пеевски, Цветанов, Доган, Корнелия, Станишев, Сидеров, Каракачанов и прочие, а именно:

Да бъде лидер на партия, да се кнадидатира на избори и всички други права, които има всеки от нас!

В последните няколко дни прочетох всякакви коментари, всякакви предположения и предсказания на всякакви знайни и незнайни политолози, политици, журналисти, и анти-чалгари. Та в тази връзка ще си позволя и аз да размишлявам малко:

1. Най- якото обвинение е, че Бойко и цялото статукво (Герб, ДПС, Патриоти и БСП) са активирали Слави, за да им бъде патерица?

Страшна логика?

Да помислим сега по обратната логика:

Слави Трифонов не прави партия и си остава в телевизора?

Тогава кой ще пречи на това статукво да си управлява, че то (статуквото) да има нужда от Слави, че да го крепи?

Да не ми кажете, че БСП, ще съборят ГЕРБ?

Че тя половината БСП си лапка и в момента от Бойко, половината от тях се опитват да лашнат Корни, че да си направят доживотната коалиция Герб+ БСП с позволението на ДПС?

Или пък „Да България“ и ДСБ ще съберат 121 депутата и ще гътнат статуквото?

Ама те не бяха ли в коалиция с Герб?

Бяха! А Методи Андреев беше два мандата депутат от ГЕРБ, ама сега го гледам говори на протестите срещу Гешев?

Нека бъдем малко по- интелигентни и да се замислим малко повече, да разсъждаваме и да осъзнаем, че ако статуквото иска да остане на власт, то на тях просто не им трябва никой, защото абсолютно всички в момента идват от едно място – БКП и ДС!!!

2. Един уважаван от мен интелектуалец – Иван Стамболов – Сула, който винаги е имал гражданска позиция, се изказа така:

„Слави ще разцепи протестният вот?“

Да разбирам, че този вот е частна собственост на “Да България”, че никой друг няма право да се бори за протестиращите срещу статуквото?

3. Г-жа Радева (първата дама) пък останала ужасно обидена от името на бъдещата партия?

3.1. Г-жо Радева, Вие какво направихте, за да “Няма такава държава”?

3.2. Вие в коя точно държава живеете, та сте обидено от името?

3.3. Вие, като гражданин на България, а вече и като съпруга на президента на РБ, упражнихте ли своя глас на Референдума, организиран от Слави или НЕ?

Защото, ако сте гласувала, значи все пак сте намерила някакъв смисъл в него, ако пък не сте – то тогава си живейте във Вашата държава и не коментирайте тези, които искат да я променят!

4. Всички Любимци на Пеевски и Бойко се изредиха по телевизиите и във Фейсбук да коментират как Шоуто ще влезе в Политиката, ще доведе там Ку-Ку бенда, а за да не е много скучно и Балерините?

Аз да ви питам всички вас:

Кога чухте от устата на Слави, че ще се кандидатира за каквото и да било, ами за бенда, за балета?

Важното е да има новини, фалшиви или не – няма значение!

5. Най- гадното и обидно за всички мислещи хора в България!!!

Вежди Рашидов казал:

„Ако той (Слави) влезе в политиката, с това, което събира на стадиона, бих могъл да кажа, че няма такава държава.“

Хубавото за Вежди в този случай е, че все по- малко хора четат гнусните Пеевски сайтове -Блиц и Пик, лошото е, че Фейсбук разгласява всичко!!

В другата държава(тази която я няма) всички стотици хиляди българи, които са пеели химна на държавата, (която я има),плачели са и са плащали от джоба си за това, щяха да скочат и да попитат този виден управленец Рашидов:

„Кой си ти, че ще ни определяш, като бедствие, като по-нисши от теб, като втора ръка хора, само защото сме отишли там, където поне за два часа сме се почувствали Горди българи, обединени българи, живи българи?“

Ще си позволя да наблегна и на чалгата, която Слави е втълпил в главите на всички ви, на децата ви, на бабите и дядовците ви, даже и на тези в Чужбина!!

Хубаво е да имаме кой да обвиняваме за нашите провали, за държавните провали, за всичко лошо на този свят, но е хубаво и да си признаем нашите собствени грешки:

– Създателите на чалгата бяха Софи Маринова, Тони Дачева, Румяна и прочие, Слави и Каналето правеха шоу, младежко шоу, което всички ние гледахме и боготворяхме..

Искам всеки от вас да се замисли добре и да изброи всички чалга песни на Слави, а след това да си изброи всички останали бавни балади, стари народни песни и други?

Искам и най-големите противници на Славевата Чалга да си сложат ръката на сърцата и да кажат, че никога не са пяли или поне тананикали негови песни (различни от чалга)?

Нито Слави, нито който и да е друг може да ви накара насила да правите, слушате или избирате който и каквото и да било, това е реалността!!

И за да не кажете, че съм облъчен ще си позволя да отбележа, че и Слави е правил грешки, вероятно не малко (както и аз, а вероятно и всеки един от вас), вероятно ще прави и още грешки (както и аз, както и всеки от вас), но поне аз се надявам, че всички те са били грешки на растежа и няма да бъдат повторени!!

И за край на този мой коментар ще кажа на всички, които наистина искат да живеят в нормална държава:

Вече имате избор:

Тези които ви яхат от 30 години или този, който ви караше да се чувствате горди в същото това време???

Всичко е в нашите глави, в нашите ръце и в нашите сърца!!

Аз вярвам…

Иван Иванов

Източник: СВОБОДНО СЛОВО

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.