Home » България » Мария, която уби изнасилвача си, в шок от старта на процеса
Мария която уби изнасилвача си

Мария, която уби изнасилвача си, в шок от старта на процеса

20-годишната Мария Гиздева, която уби рецидивиста Богдан Динев – Боньо Фаса, е в тежко състояние със започването на процеса, научи 365novini.  Това разкри  адвокатът й Валентин Димитров.

Момичето извърши престъплението при самозащита преди 3 години, докато 62-годишният бандит се опитвал да я изнасили по най-зверския начин.

В четвъртък съда се е опитал да даде ход на делото, но това не се е случило, защото съдът не се е бил произнесъл по всички точки от разпоредителното дело. Поради това магистратите насрочили дати 27, 28 и 29 октомври, когато процесът трябва да започне по същество. Като свидетели ще бъдат разпитани 60 души. По делото са направени и 28 съдебни експертизи, те ще бъдат представени от повече от 20 експерти.

По решение на тричленния съдебен състав с председател Красимир Рачев заседанията по делото се гледат при закрити врата.

Мария е на свобода, но необходимостта да влиза в съдебна зала й върнало спомените и тя изпаднала в нова депресия, научи 365 Новини. Жената се притеснявала, че съдът може да не отчете, че не е искала да извърши престъплението, а е забила ножа в рецидивиста, докато се е бранила от него.

Lupa.bg научи, че цяла Стара Загора следи случая и се очаква в началото на процеса Мария да получи подкрепа от целия град. Хората били възмутени, как може да съдят момичето, което без да иска наръгало в крака изнасилвача си. По време на инцидента Гиздева е била ученичка, а сега я застрашават 12 години затвор, само защото се опитала да се защити от зверско престъпление.

Мария която уби изнасилвача си

Боньо Фаса, който излежал над 30 години години по затворите, примамил ученичката в дома си, където започнал да я бие и насилва.

Мария обясни, че извършила убийството при опит за самозащита, тъй като възрастният мъж започнал да се гаври брутално с нея. След престъплението младото момиче само признава на ченгетата, че в уплахата си убила изпечения престъпник.

Рецидивистът Богдан Динев е с огромно криминално досие и над 30 години зад решетките – за изнасилвания, рекет, побои, палежи. Жените в Стара Загора бягали само при вида му. Причината била слабостта на бандита към по-младите момичета – пожелаел ли някоя, разбойникът прибягвал и до сила.

Една от пострадалите разкрива, че скочила от 4-я етаж, за да се спаси от изнасилване и останала инвалид.

Друго момиче забременяло след сексуално посегателство от Фаса и абортирало, поради което вече не може да има деца. Трето момиче си спомня, че било подмамено да играят карти, когато Боньо я приклещил и опрял нож в гърлото й в кухнята.

Боньо разказва на Мария за дъщеря си Изабела, с която били скарани.

Помолил ученичката да се срещне с наследницата му и да се опита да ги сдобри. С тази цел на фаталния 25 юли след края на работния ден сервитьорката поела дома му на улица „Чая“. Боньо не казал на Мария, че дъщеря му не живее с него.

Двамата слезли на приземния етаж на порутената му къща. Сенунди по-късно Боньо заключил вратата и проснал Мария на земята. Извергът започнал да къса дрехите й и да я удра. Заплашил я, че ще й направи деца, докато й удрял шамар. Същвеременно я заплашил да мълчи, за да не я убие. Мария обаче успяла да докопа нож, който забила в слабините на насилника и побягнала.

Защитната версия на нейния адвокат си остава неизбежна самоотбрана. 100-килограмовият изпечен престъпник бил невъзможен опонент за 50-килограмовата ученичка.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.