Home » Топ новини » Нови доказателства обръщат делото срещу Герман Костин
делото срещу Герман Костин

Нови доказателства обръщат делото срещу Герман Костин

Адвокатите на Герман Костин обръщат делото, като представят нови доказателства, които ще са в полза на руснака, обвинен за „убийството с куфара“, научи 365novini. Това разкри Капка Гергинова, защитник на чужденеца.

Делото срещу Костин, осъден миналата година на доживотен затвор за зверското убийство на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, тръгва отначало, като днес се проведе разпоредителното дело.

„След като започне процесът, ще си използвам правото да поискам представянето на нови доказателства, които ще са в полза на клиента ми“, обясни пред Lupa.bg адв. Гергинова.

Шокиращото престъпление беше извършено преди четири години. На 20 март 2015 г. в района на село Пасарел бе намерен трупът на 5-годишния Никита. Детето бе удушено и натикано в куфар, който беше изхвърлен в язовир „Искър“ в района на с. Пасарел.

Край Приморско пък беше намерена мъртва неговата майка Ана Леонтиева. За смъртта на майката и детето беше обвинен пенсионираният военен Герман Костин, който е служил като командос в Афганистан.

делото срещу Герман Костин

Според прокуратурата семейството поверило на Костин да инвестира парите им в жилище в Кипър, но той ги е прехвърлял на своята българска съпруга Веселина Вачева, която живее в Северен Кипър.

Още при произнасянето на доживотната присъда през юли 2018 г. защитата на Герман заяви, че държавното обвинение е представило „некачествено събрани доказателства“.

Руснакът обжалва присъдата си пред апелативните магистрати, които прецениха, че съдебният акт на Софийския градски съд е бил постановен след съществени нарушения на процесуалните правила и отмениха доживотния затвор с решение от 9 август.

Източник: лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.