Home » Топ новини » Жителите на Костенец за показния арест на Радостин Радев: Кметът ни е цар на схемите 
Жителите на Костенец за показния арест на Радостин Радев

Жителите на Костенец за показния арест на Радостин Радев: Кметът ни е цар на схемите 

Показният арест на на кмета на Костенец Радостин Радев не предизвика голяма изненада сред местните хора, научи 365novini.

„Всички знаем, че е голям играч и е цар на схемите. Все пак кара втори мандат и знае как се правят нещата, без да сгази много лука. Явно обаче е стъпил някъде накриво“, коментира акцията пред TrafficNews един от кибиците пред общината, докато наблюдаваше как извеждат Радев с белезници и го натикват в полицейската кола.

От спецпрокуратурата обясниха, че кметът е задържан по сигнал на общински съветник, който получил предложение за рушвет срещу „правилно гласуване“ на сесия в местния парламент. Вече стана ясно, че има задържан и бизнесмен, който е спечелил няколко обществени поръчки на общината в Костенец. Конкретните детайли по поредната акция срещу местен управник от спецпрокуратурата и КПКОНПИ обаче досега не са огласени официално.

 „Крайно време беше да видим Радостин с белезници. В Костенец всички знаем, че на когото каквото и да му трябва, ще си го получи, ако си плати на хората в общината. Няма ли рушвет, не получава и това, което му се полага“, заяви 50-годишен мъж, който отказа да се представи, но обясни, че има дребен бизнес.

Други местни хора пък казаха, че не вярват нещо да се промени и вероятно Радев ще бъде освободен съвсем скоро без да има никакви последствия за него, освен публичния резил. Новината, че общински съветник е натопил кмета също предизвика реакции.

„Всички са един дол дренки и не са го направили, защото са много чисти, а защото всеки иска да държи властта, за да коли и беси. Всички от общинските съветници са били съгласни с обществените поръчки и доколкото предполагам са се раздвижили, защото идват избори”, коментира Милена, която живее в една от къщите до кметството.

Близките до избрания с листата на БСП  за кмет Радостин Радев обаче са убедени, че става въпрос за политическа поръчка в навечерието на местните избори.

Заместник-кметът Румен Тодоров коментира пред TrafficNews, че акцията е постановка и има подозрения кой точно общински съветник е подал сигнала срещу Радев, но не иска да споменава имена, за да не бъде обвинен след това.

„От около половин година има напрежение между Общинския съвет и кмета. Причината е, че настроенията в ОбС се промениха след като и мнозинството е различно. Възможно е същите хора, подали сигнала срещу Радев, да се гласят за кметското място”, коментира Тодоров.

Близките на Радев заявиха също, че ще коментират ареста и обвиненията, но това ще се случи чак след изтичането на 24-часовото задържане. По думите им кметът няма от какво да се притеснява. Освен това те припомниха, че до момента няма повдигнати обвинения срещу него.

Местните зевзеци пък обръщат всичко на шега: „Ние 20 дни треперехме Чане да не ни изтрепе, затуй няма как сега да се кахърим, че може да останем без кмет“.

Радостин Радев се оказа съученик на бившия затворник Стоян Зайков-Чане, който в началото на май уби бившата си приятелка и своя братовчед, после три седмици беше неуловим за полицията. В крайна сметка той беше обграден и се самоуби, но историята му продължава да е основна тема за хората от Костенец.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.