Home » Топ новини » Арестуват кмета на Несебър: ЦИК разреши Николай Димитров и още четирима души да бъдат задържани за 72 часа
Арестуват кмета на Несебър

Арестуват кмета на Несебър: ЦИК разреши Николай Димитров и още четирима души да бъдат задържани за 72 часа

Кандидати за кметове и общински съветници ще могат да бъдат обвинени и задържани за търговия с гласове.

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия е разрешила да бъде привлечени към наказателна отговорност кмета на Несебър Николай Димитров, който е независим кандидат за градоначалник за 4-и мандат, научи 365novini.

Задържани ще бъдат още кандидатите за общински съветници в Несебър Петър Тодоров, Георги Георгиев и Константин Лефтеров, както и Атанас Япаджиев, който е регистриран като кандидат за кмет на кметство – гр. Свети Влас.

От прокуратурата са съобщили, че петимата ще бъдат задържани за 72 часа. Припомняме, че новината идва само ден, след като стана ясно, че в Несебър се разследва мащабна схема за купуване на гласове. Тогава Николай Димитров заяви, че не се чувства притеснен.

Припомняме, че по време на мащабната акция улиците буквално са блокирани от черни софийски автомобили и Несебър буквално потъмня от униформени полицаи и жандармерия.

Антимафиотите и служителите на антикорупционната комисия претърсиха офиси, частни домове и магазини по сигнали за купуване на гласове за предстоящите местни избори.

Обискирани бяха домовете и офисите на кандидати за кметове и общински съветници, иззети са документи и мобилни телефони.

Източник: Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.