Home » България » ЗАСЛУЖЕНО ИЛИ СКАНДАЛНО: Вдигат паметник на Буги Барабата
Вдигат паметник на Буги Барабата

ЗАСЛУЖЕНО ИЛИ СКАНДАЛНО: Вдигат паметник на Буги Барабата

Колеги на Буги Барабата от радио Z-Rock организират клубен концерт на 29 октомври в памет на блус легендата,  научи 365novini. На „Буги празника“, както е наречена вечерта, ще свирят неговите приятели от Б.Т.Р., Odd Crew, Васко Кръпката и “Подуене Блус Бенд”.

Събраните средства от билетите ще отидат за изграждането на паметник на Барабата в София. Ще бъде отворена и сметка за каузата, на която всеки почитател на музиканта ще може да дари пари.

Идеята обаче хич не е без своите сериозни опоненти. Хиляди граждани в социалните мрежи са разгневени от идеята ъндърграунд музикантът да бъде увековечен от камък, когато десетки военни герои и просветители от десетилетия чакат своя ред за заслужени паметници.

„Г-н Събев наистина е важна фигура в определени културни среди на нашия град, но общественото му влияние е силно ограничено. Обида е за всички онези, дали живота си за родината, той да получи паметник, докато техните кости гният забравени“, емоционално пише потребител в една от големите столични фейсбук групи.

„Буги ни напусна, но никой, който е белязал живота на толкова хора с усмивка, присъствие, хумор, топлина, приятелство, интелект и харизма, не може да бъде забравен – или да си отиде без следа”, казват организаторите на Буги празника.

Там ще бъде представен най-новият албум на групата “Бараби блус бенд”.

Марио Събев, когото всички познаваха като Буги Барабата, почина на 21 юли тази година на 58- годишна възраст след онкологично заболяване. До последно той работеше в Z-Rock, където беше водещ на предаването “Буги тайм”.

Лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!