Home » България » Поругаха паметника на разстреляните Дарина Министерска и дъщеричката й
Поругаха паметника на Дарина Министерска

Поругаха паметника на разстреляните Дарина Министерска и дъщеричката й

Паметникът на гроба на убитите на 29 октомври м. г. Дарина Министерска и дъщеричката й Никол е бил осквернен навръх годишнината от смъртта им, научи 365novini.

Това съобщи вчера пред “Труд” Ваня Министерска, майка и баба на жертвите.

“В събота – на 26 октомври, бе отслужена панихида, бяхме се събрали доста хора на гробищата на Бакърена фабрика, – разказа г-жа Министерска. – Оставихме вази с цветя и играчки. На другия ден всичко бе изпочупено, разхвърляно и накъсано. С мъжа ми казахме на охраната, но наблизо няма камери. Потресени сме, защото се случва за втори път – същото стана на гробищата и на 40-ия ден от смъртта на Дарина и Никол.

Убедени сме, че това не са случайни посегателства, а целенасочени – за психически тормоз върху нас. Дори с опасност да провокираме отново тези хора, не смятам, че трябва да си премълчим”, добави почернената родственица.

23-годишната Дарина и Никол – на 1 годинка, бяха застреляни от частния охранител Викторио Александров. Той е баща на детето, който дни преди двойното убийство се разделил с майката.

Във фейсбук вчера Ваня Министерска написа, че обвинителният акт срещу Александров вече е внесен в Софийския градски съд, разпределен е на състав и предстои да се насрочи дата за делото. “Сега започваме да чакаме нов срок, двумесечен, през който съдебният състав трябва да се запознае с материалите по делото. В краен случай ще има дата за заседание по коледните празници…

Времето не лекува, нито пък се свиква с болката. Научихме се да се усмихваме насила, да говорим насила, да съществуваме насила!”, пише още майката на Дарина и баба на Никол.

Процесът срещу двойния убиец Викторио най-вероятно ще бъде един от първите, които ще се гледат след промяната на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), изключващи съкратено съдебно следствие при умишлено причинена смърт. Те влязоха в сила от 26 октомври т. г. Обвинението е по чл. 116 от Наказателния кодекс и по този текст подсъдимият може да получи и доживотна присъда без право на замяна.

Дори да направи пълни самопризнания, присъдата му няма да се намали автоматично с една трета и той да получи около 20 г. затвор, както това се случваше преди промяната на НПК.

Брадва

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.