Home » Свят » Заради Брекзит: Мигрантите в Англия може да са убити
Мигрантите в Англия може да са убити

Заради Брекзит: Мигрантите в Англия може да са убити

Това заяви пред Би Ти Ви бившият директор на Централната служба за борба с организирана престъпност ген. Тихомир Стойчев по повод на камиона с варненски номера, в който бяха открити телата на 39 мигранти, научи 365novini.

„Не всички обичат чужденците, които се настаняват в техните държави, на някои места ги и стрелят. Друг е въпросът, че България е притегателен център – било заради слабостите на нашите институции, непоследователната политика в сферата на сигурността или нашето географско положение. Ще продължим да бъдем трасе на трафика, защото тази дейност носи повече приходи от трафика на оръжие и наркотици“, заяви ген. Стойчев.

Според експерта по национална и международна сигурност професор Николай Радулов, у нас режимът за регистрация на МПС е по-лесен от повечето страни в Европейския съюз.

По думите му по-важният въпрос за разследващите е как мигрантите са стигнали до този камион. „От Сирия те не са влезли директно в камиона и той да ги е закарал във Великобритания. Възможно е да са и от Афганистан, защото те са най-рисковата група, която се движи и в двете посоки – там трафикът е свързан освен с хора и с наркотици“, посочи Радулов.

Ген. Стойчев коментира, че преди да бъдат ясни мотивите на извършителя, не трябва да се намесва името на България. „Извършителят е 25-годишен ирландец, автомобилът е регистриран на ирландска гражданска през 2017 г.

Пътят му от Белгия към Великобритания показва посоката на каналите“, коментира Стойчев и допълни, че българските служби само преди седмица са провели успешна акция срещу каналджиите на мигранти.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.