Home » България » Борисов: Имам уговорка с Ердоган да се спазва споразумението за мигрантите
Борисов- Имам уговорка с Ердоган

Борисов: Имам уговорка с Ердоган да се спазва споразумението за мигрантите

С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево, където заедно с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са на откриването на 15-ото юбилейно „Национално животновъдно изложение Сливен 2019“, научи 365novini.

В сряда държавният глава на Турция обяви началото на нова, трета по ред операция на Анкара в Северна Сирия под името „Извор на мира“.Той разкритикува Европейския съюз заради позицията му по операцията в Сирия и заплаши да отвори границите за бежанците.

Ердоган предупреди ЕС, че ще позволи на милиони бежанци да се отправят към страните му, ако продължава да критикува военната офанзива на Анкара в Сирия.

Борисов- Имам уговорка с Ердоган

„Здравейте, ЕС, събудете се. Казвам го отново: ако се опитате да представите нашата операция там като нашествие, задачата ни ще е проста: ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 милиона мигранти към вас“, увери Ердоган в реч пред парламента в Анкара.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира създалото се напрежение, като уточни, че е спокоен за страната ни.

„Към днешна дата мога да потвърдя, че с Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

Борисов- Имам уговорка с Ердоган

Той отново обърна внимание, „че нито огради, нито армия може да ни спасят“ при подобна ситуация.

„Ако са жени и деца? Ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.