Home » Свят » Вижте поруганата църква на остров Лесбос и мислете за бежанците
Вижте поруганата църква на остров Лесбос

Вижте поруганата църква на остров Лесбос и мислете за бежанците

Кризата с бежанците, макар и изкуствено създадена от турските власти, предизвика тревога сред българското население.

България няма ресурс да приеме големи групи от хора. Най-бедната европейска страна не може да се превърне в лагер за хиляди бежанци. Още повече пък и по новите правила те остават в страната, в която са получили първата си регистрация.

Стана ясно и че това не са бежанци от военни зони, а хора, които се стремят към богатите европейски страни, за да ползват благините на техните социални системи. Много малко сирийци, преобладават афганистанци, иракчани, иранци, африканци. Хора без никакви трудови навици, без никакви умения, без уважение към ценностите на християнската цивилизация.

Най-страшното е, че има такива, които са в състояние да свалят маската на жертви и да се превърнат в арогантни войнстващи мюсюлмани.

Поруганата черква на остров Лесбос е най-страшното доказателство за дивашкия манталитет на хора, които са се запътили към цивилизования европейски свят. Затова и твърдият отпор на гръцките власти среща категоричното одобрение на европейските общности.

На този фон са похвални усилията на българското правителство и премиера, които правят всичко възможно за потушаване на кризата. Очевидно е, че европейците създадоха правила, които да ги пазят и от които потърпевши са граничните държави. Затова от наша страна се прави всичко възможно за недопускането на чуждите пълчища на наша земя.

Дори и ако е необходимо да се приложи сила. Гърците показват как се брани родната граница от нашественици, да се надяваме, че нашите сили за сигурност са си научили добре урока.

Тодор Начев, Варна

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.