Home » България » Бежанците, изнасилили брутално сираче в София, са настанени обратно в общежитията за мигранти
Бежанците изнасилили брутално сираче в София

Бежанците, изнасилили брутално сираче в София, са настанени обратно в общежитията за мигранти

Двамата афганистанци, които изнасилиха момиче от дом за сираци в София, се казват Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай. Те са дошли без семействата си у нас, макар да са на 16 и 17 години, научи 365novini.

Тийнейджърите са подали молба за международна закрила и съответно са били настанени в общежитието за мигранти в квартал „Военна рампа“. Там те са били на свободен режим.

„Те могат да напускат сградата и да влизат на територията и в часови диапазон 8:00 ч.-22:00 ч. през лятото и 8:00 ч. -20:00 ч. зимно време“, обясниха от ДАБ, като коментираха и че не могат да носят отговорност за действията на двете момчета.

Мустафа и Лахаб са подали документи и очакват да получат статут на бежанци. До момента не са създавали никакви проблеми в общежитието.

„Двамата са издърпали момичето в сграда във „Военна рампа“, след което са я заплашили с нож, за да не вика и да не се оплаче на някого. Изнасилили са я, а за случилото се е разбрало, след като момичето се е прибрало в дома, в който живее. Повдигнати са им обвинения за изнасилване при съучастие“, обясни говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Изнасиленото момиче е на 15 години и живее в приют в квартал „Овча купел“. Изнасилването се е случило във вторник, а двамата извършители са задържани в четвъртък. Софийският районен съд е освободил Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай, като им е наложена мярка за неотклонение „надзор от инспектор от детска педагогическа стая“ заради тяхната възраст.

Тийнейджърите са настанени обратно в общежитията за мигранти в квартал „Военна рампа“.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.