Home » Здраве » Точката „море на спокойствието“ облекчава безпокойство, нервност, сърцебиене… и още една точка
Точката "море на спокойствието"

Точката „море на спокойствието“ облекчава безпокойство, нервност, сърцебиене… и още една точка

Почти всички сме изпитвали ужасяващото усещане, при което съвсем неочаквано сърцето ни започва да бие бързо все едно всеки момент ще се разпаднем и изпадаме в паника при мисълта, че получаваме инфаркт.

Това усещане е познато като сърцебиене или бързо биещо сърце като в повечето случаи то само по себе си е напълно безвредно, разбра 365 Новини. Но то може също така да е признак на проблем със сърцето, причинен от безпокойство и най-често се случва сред хора, които страдат от пристъпи на нервност и тревожност.

Този проблем може успешно да се контролира и лекува с акупресурна терапия, която действа като релаксира цялото тяло и усилва кръвообръщението в цялото тяло.

CV17 или Море на спокойствието

Акупресурната точка CV 17 или Море на спокойствието често се счита за най-добрата точка за облекчаване на безпокойство и стрес, и особено за спирането на паническа атака преди тя да има възможността да се усили и разгърне. Тази точка прави дишането ви по-дълбоко и стимулира тимусната ви жлеза.

Точката „Море на спокойствието” е една от жизненоважните акупресурни точки за сърцето, която ви помага да се освобождавате от тревожност, нервност и сърцебиене. Тази точка се намира в средата на гръдната кост на три пръста над долния край на костта.

За да активирате тази точка, просто я натискайте силно като използвате палците си в продължение на 1 до 2 минути като в същото време дишате дълбоко, бавно и равномерно.

Масажирането на пръстите 60 секунди облекчава редица здравословни проблеми. Това облекчава напрежението в гърдите, емоционалния дисбаланс, нервността, тревожността, депресията и истерията. То също така помага в лечението на астма, кашлица и проблеми с гърдите като недостатъчно кърма, мастит и възпалено гърло.

Точката Трето око

Друга мощна точка в акупресурата и акупунктурата за облекчаване на тревожността е точката Трето око, която е разположена точно между веждите върху извивката, където свършва носът и започва челото.

За да стимулирате тази точка, просто затворете очите си, допрете длани и ги поставете върху точката по следния начин: използвайте средните си пръсти и показалците, с които нежно натискайте точката 1 минута докато поемате дълго, бавно и дълбоко дъх. Това помага за успокояването на цялото тяло, облекчава свързаните с тревожност симптоми, смущенията в съня, безсънието, главоболията, проблемите с очите, вертиго и виенето на свят, както и запушването на носа.

Стимулирайте тази точка, отпуснете сетивата си и успокойте ума и тялото си.

Източник: zdravivsekiden

 

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.