Home » България » Слави Трифонов учреди ”Няма такава държава” за 20 минути при пълна секретност: Трима от сценаристите са заместници на шоумена
Слави Трифонов учреди ”Няма такава държава”

Слави Трифонов учреди ”Няма такава държава” за 20 минути при пълна секретност: Трима от сценаристите са заместници на шоумена

Шоуменът Слави Трифонов учреди партията си ”Няма такава държава” за малко над 20 минути в събота при закрити врата, научи 365novini.

Учредителното събрание се проведе в столичната зала „Рейнбоу плаза“ и бе затворено за медии и външни лица. Продължи около 20 минути и мина без каквото и да е публична информация.

Малко преди началото на събитието Слави Трифонов пристигна с черен джип ”Рейндж Роувър” при засилена охрана и не се спря да говори с журналисти.След края на събитието всички делегати си тръгнаха при пълно мълчание.
Все още не се знае официално кой влиза в ръководството и кои ще бъдат другите водещи лица на новата формация.

Ясно е само, че лидер е Слави Трифонов. Според неофициална информация той има четирима заместници, трима от тях са сценаристите Тошко Йорданов, Филип Танев и Ивайло Вълчев.
Попитан дали са учредили партията, един от делегатите каза “каква партия, не знам за партия”.

Друг пък, въпреки че излезе от сградата, където пускаха само делегати, каза че не е учредител.
Според неофициална информация делегатите са се събрали в сградата часове преди официалното начало.

Слави Трифонов учреди ”Няма такава държава”

Очаква се повече информация да има по-късно в социалните мрежи.
Логото на партията е синя ръка на бял фон, върху която е изобразен българският трибагреник.

Приоритетите на „Няма такава държава“ ще бъдат засилено участие на гражданите в управлението, мажоритарен избор на депутатите и намаляването им от 240 на 120, задължително гласуване и пряк избор на главния прокурор.
От години Трифонов дава сигнали, че иска да влезе в политиката, но дълго време не го правеше.

През 2017 г., след многократно отричане на политически амбиции, той обяви бъдещия си политически проект, а след това започнаха и „кастинги за политици“ в рамките на предаването. Оттогава досега имаше неофициална информация, че си сътрудничи с „Нова алтернатива“ на бившия министър на отбраната Николай Цонев и смята да участва с регистрацията на тази партия на избори, което не стана.
Различни социологически агенции започнаха да мерят рейтинга на евентуалната нова партия, макар че такава и до днешен няма.

После замлъкна, появиха се коментари, че ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София още преди тя да обяви решението си да участва в изборите, но поне засега той не е предприел подобен ход и изглежда няма намерение да го прави.
Очаквайте подробности.

mediapool.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.