Home » България » Шокиращи разкрития за подкупните пловдивски даяджии
подкупните пловдивски даяджии

Шокиращи разкрития за подкупните пловдивски даяджии

Обвинените в подкуп инспектори на ДАИ-Пловдив изнудвали собственик на известна месарска фирма, стана ясно по време на гледане на мярката им за неотклонение днес, научи 365novini.

В ролята си на свидетел Стоян Къртев, собственик на месарската фирма, разказал, че е бил изнудван за пари и месни продукти. На уговорена среща на паркинг на бензиностанция той е трябвало да занесе 300 лева и месни продукти – салам и луканка.

Друга свидетелка – Радосвета Дончева, пък разказала, че и са били поискани също 300 лева, които е трябвало да остави в тоалетната на сградата на ДАИ. Сумите, които фирмите трябвало да плащат, са били в размер от 1500 до 1800 лева.

Тримата служители на ДАИ-Пловдив – Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, са били следени със СРС-та от 29 май тази година.

Те водили активни разговори с транспортни фирми, на които извършвали проверки, като ги привиквали в сградата на ДАИ и им обяснявали, че имат нарушения, като нерегистрирани превозни средства и че техни водачи няма удостоверения за професионална квалификация.

Вместо да им пишат актове, те са искали подкупи, обясни в залата наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

От централата на ДАИ установили, че всички тези фирми са имали действителни нарушения, които са били прикрити.

Днес тримата бяха оставени в ареста с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдия Екатерина Роглекова прецени, че има достатъчно доказателства по делото и отхвърли искането на адвокатите на обвиняемите за налагане на парична гаранция.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.