Home » Топ новини » Руски учен дава ПЪЛНИ указания за превенция срещу коронавирус
Руски учен дава ПЪЛНИ указания за превенция срещу коронавирус

Руски учен дава ПЪЛНИ указания за превенция срещу коронавирус

Водещият руски лекар и учен проф. Дмитрий Еделев заяви в интервю пред БТА, че в родината му от 2003 г. се работи по ваксина срещу вирус, който определя като „бащата“ на COVID-19:

„Ако се потвърдят всички изследвания, че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят“.

По думите му температурата, при която COVID-19 загива е 56 градуса, а заразяването става посредством докосването на три точки – очите, носа и устата. Руският професор извежда полезни храни, с които човек може да подсили организма си, както и правила, които трябва да бъдат спазвани за ограничаване на пандемията.

Вижте част от препоръките, които руският професор Дмитрий Еделев посочи.

COVID-19 светкавично се разпространи за един месец, защо? Каква е причината вирусът да е вече в 117 страни?

Коронавирусът има една особеност, която я няма при грипа, пневмонията, еболата и други заболявания, а това е скритият му период. Две седмици човек е заразен и заразява всички наоколо и около себе си, при това сам не се разболява в този момент, не качва температурата, външно изглежда напълно здрав и така се чувства. Едва към края на споменатия период човек започва да усеща лека неразположеност. И така, всеки един заразен и незнаещ за това човек, по време на скрития период заразява минимум трима души.

Повтарям, външно е здрав, температурата му дори е нормална, но той вече е заразен за околните. Това е коварното на този вирус и затова той се разпространи светкавично и неконтролируемо по целия свят.

Вие сте тесен специалист по правилното здравословно хранене. Каква храна, добавки да консумираме? Вярно ли е, че трябва да консумираме храни богати на селен?

Да, така е, селенизацията е изключително важна. В доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен. Много богати на селен са бразилските ядки. Но преди всичко това са: чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат. Ние, учените установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк.

Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание.

Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб. Цинкът се съдържа в елдата. Цинкът е важен минерал за цялостното добро състояние на организма. За жалост обаче организмът ни не може да складира цинк, затова трябва редовно да си го набавяме. Цинкът се съдържа в стридите, месото, фасула, ядките. Пълнозърнестите храни също са богати на цинк. Месото на омарите и раците също е подходящ начин да си набавите цинк.

Всички видове фасул са чудесен източник на цинк. Нищо чудно, че толкова често се препоръчват в различни диети и хранителни режими. Всички видове фасул са подходящ източник на цинк за онези, които не си падат по месото.

Всички изброени храни съдържат високо съдържание на цинк. И ако следваме тези съвети при хранене, ще се убедим, че ако има достатъчно цинк в организма на човека, то той или няма да се разболее от COVID-19, или процесът ще протече в лека форма. Ако нямате възможност да се храните с тези продукти просто си купете поливитамини съдържащи цинк. Откритието за цинка е буквално направено преди четири часа, така че вие първа ще го напишете в Европа.

Какво ще препоръчате вие лично като предпазни мерки? Какво да правим?

Ако нямате дезинфектанти и спирт по аптеките, бих ви препоръчал да се снабдите с обикновен твърд алкохол на спиртна основа – водка или вашата българска ракия. Тези питиета великолепно убиват вируса при обработване на ръцете. Това е първата ми препоръка.

Втората е непрекъснато си мийте ръцете. Искам всички да знаят, че заразяването става посредством докосването на три точки – това са очите, носа и устата. Маските не са най-съвършената защита. Основните зарази са чрез устата – пипането случайно по невнимателност с мръсни ръце устата.

Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Ако болен готвач или сервитьор случайно без да иска е кихнал върху суровото месо или сушито в кухнята, то процентът да се заразите е изключително голям. Така че всички трябва да се въздържим от консумацията на сурови необработени храни.

Същото важи и за напитките – ако болният келнер случайно кихне или се изкашля докато носи студения сок или друга студена напитка, то в голяма степен консумиращият го ще се разболее. Затова трябва да се пие вода от много проверени източници или да се пият топли напитки, чай, например.

Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай. Към всичко това бих добавил повишеното спазване на правилата на личната хигиена. Дръжте се по-далеч от кихащи и кашлящи. Повтарям: ако нямате спирт по аптеките, носете в чантата си едно малко 100 гр шишенце с водка и си натривайте ръцете – това убива вируса.

Сапунът тотално унищожава коронавируса, твърди професор по химия
Помещения? Как да работят хората, които са по много на брой в помещения, като банки, кол центрове, а градският транспорт, обществените сгради и учреждения?

В Русия ние ясно изведохме защитните правила и те са: хората, работещи по няколко души в помещение, ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали. 3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав – то безопасното разстояние трябва да е 6 метра.

Второто правило е: проветряването на помещенията на всеки 10 – 15 минути е абсолютно задължително! Вирусът не обича чистия въздух. И на трето място – в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи – това са специални тръби, в които са монтирани кварцови лампи и вентилатори циркулиращи въздуха през кварцовата тръба. През закритата кварцова лампа върху служителите не попада пряко излъчването от кварцовата лампа, но при това съоръжението унищожава вирусите. Нашите изследвания по китайския вирус за последните седемнадесет години показват ефективност на споменатите предпазни мерки.

 

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.