Home » Здраве » Ако досега сте ги изхвърляли, спрете веднага: Семките на динята лекуват 10 болести!
Семките на динята лекуват 10 болести

Ако досега сте ги изхвърляли, спрете веднага: Семките на динята лекуват 10 болести!

Динята е отличен плод за горещите летни дни поради голямото количество вода, която съдържа, припомня 365novini.

Този пречистващ плод е чудесен и много вкусен, но никой не обича семките му. Те се смятат за боклук и само шепа хора ги ядат и знаят за ползите за здравето, които те предоставят. Противно на популярното схващане, свежите семена на динята могат да подобрят здравето на храносмилателния тракт, но за да извлечете напълно ползите от тях, трябва да ги варите, печете или мелите.

Семената на динята съдържат хранителни вещества като фибри, които подобряват храносмилането ви и лекуват възпаленията, както и жълтеница и чревни паразити.

Те са също така мощен диуретик, поради което експертите препоръчват чай от семки на диня на хората, страдащи от проблеми с уринарния тракт, и силно се препоръчват за изхвърлянето на камъни от бъбреците.

Семките на динята също така съдържат цитрулин, органично съединение с много антиоксидантни свойства, което разширява кръвоносните съдове, помага им да работят по-добре и по-бързо и съответно подобрява кръвообращението, като по този начин те ефективно лекуват и предпазват от редица сърдечносъдови заболявания като високо кръвно налягане, ангина пекторис и атеросклероза.

За да си направите чай от тях, ви трябват 4 супени лъжици пресни семки от диня и 2 литра вода.

Натрошете или смелете семената и след това ги варете във водата 15 минути. Изпийте този чай през следващите два дни, след това починете един ден и повтаряйте цикъла през следващите няколко седмици – два дни пиете, един ден почивате.

Източник: Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.