Home » Здраве » Кога се приема ибупрофен, кога парацетамол и кога аспирин?
Кога се приема ибупрофен

Кога се приема ибупрофен, кога парацетамол и кога аспирин?

Какви са разликите между тези лекарства? Но как да ги приемате, в зависимост от вида на заболяването, от което страдате.

Често, когато човек има заболяване, има много съмнения кое лекарство е подходящо за болка. Особено ако има няколко лекарства.

И така, от 365 новини ще ви разкрием какви са разликите между най-известните лекарства.

Парацетамол

Това е обезболяващо и антипиретично лекарство, което не само помага за облекчаване на болката, но и намалява треската. Но без противовъзпалителен ефект. Важно е да се има предвид, че приемането му не уврежда стомаха.

Това ви позволява да го приемате по всяко време на деня, без да се налага да го правите след хранене. Но въпреки това прекомерната консумация увеличава токсините в черния дроб.

Помага за:

Главоболие
Зъбобол
Менструални болки
Симптоми на грип
Всяка болка без възпаление
Висока температура

Ибупрофен

Това е болкоуспокояващо и противовъзпалително средство. Това е лекарство, което е част от група лекарства, известни като нестероидни противовъзпалителни средства. Тоест, те не са производни на кортизона.

Освен това треската се намалява поради антипиретичния си ефект. Употребата му се препоръчва, когато има възпаление, свързано с неразположение. Но за разлика от парацетамола, ибупрофен трябва да се приема след хранене, тъй като има страничен ефект от дразнене на стомашната лигавица.

Помага за:

главоболие
зъбобол
Хематоми или синини
Навяхвания
Болки в мускулите или ставите
Треска

Метамизол

Това е лекарство, чието основно предимство е метамизол, лекарство за лечение на болка и треска. Има обезболяващо, антипиретично и спазмолитично действие. В допълнение, последният се използва за случаите, когато болката е причинена от свиване на мускулите на определени органи.

Например биологичните и чревните канали. Въпреки че метамизолът, подобно на парацетамола, не вреди на стомаха, важно е да се отбележи, че използването му изисква назначаването на лекар.

Помага за:

Следоперативна болка
Посттравматична болка
Крампи
Фебрилен процес, но когато други лекарства не помогнаха

Източник: Зажената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.