Home » Топ новини » Професор Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан
Професор Монтание

Професор Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан

Професор Монтание с предположение, че коронавирусът е създаден в лаборатория, научи 365novini.

Френският вирусолог професор Люк Монтание изказа предположение, че новият коронавирус, предизвикващ болестта Covid-19, е бил разработен в лабораторни условия, предаде ТАСС. В интервю за френския новинарски телевизионен канал „Си нюз“ Монатние, носител на Нобелова награда през 2008-ма година за откриването на вируса ХИВ, каза, че за да стигне до тези изводи, се е опирал на изучаване на структурата на вируса, която е изложена в научната разработка на френския математик Жак-Клод Перез.

Според професор Монтание, математикът е изследвал вируса до най-малки подробности. Той смята, че вирусът SARS-CoV-2 „съдържа елементи на вируса ХИВ, който предизвиква СПИН“. Монтание казва още, че група индийски учени са се опитали да публикуват изследване от аналогичен тип. Но те са били подложени на огромен натиск.

„Стигнахме до извода, че с този вирус са правени манипулации“, казва Монтание. Той е на мнение, че вирусът не е с естествен произход, а е работа на молекулярни биолози. Монтание заявява, че вирусът е бил създаден в лаборатория в китайския град Ухан. Той изказва предположение, че там са правени опити да бъде създадена ваксина срещу СПИН, пише БТА.

Френският вирусолог Етиен Симон-Лориер от института „Пастьор“ обаче, заяви за Франс прес, че версията на проф. Монтание е глупост. Вирусологът изтъква, че в новия коронавирус са открити съвсем незначителни елементи, които присъстват и във всички останали вируси от същото семейство, съществуващи в природата. Това са части от геном, които наистина приличат на много елементи в генетичния материал на бактериите, вирусите и растенията.

Във връзка с тези твърдения представител на Елисейския дворец съобщи днес за Ройтерс, че съобщенията на медии в САЩ за съществуването на някаква връзка между появата на новия коронавирус и дейността на китайска научно-изследователска лаборатория в Ухан са неоснователни, тъй като до момента няма никакви фактически данни, потвърждаващи тази информация, предават от vesti.bg.

razkritia

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.