Home » Здраве » Медик: Коронавирусът се лекува вкъщи, не в болница
Коронавирусът се лекува вкъщи

Медик: Коронавирусът се лекува вкъщи, не в болница

„Няма лек за коронавируса. Третират се само усложненията от него. 

Единствено те трябва да се лекуват в болница, както правят във Франция“. Това заяви  Петър Иванов, стажант в болница в Париж, научи 365novini.

„Във Франция установи ли се коронавирусът, пациентът се товари на линейка и се кара у дома. Covid-19 е въздушно капкова инфекция и не изисква специално лечение. Изолацията вкъщи е решението. Събирането в болници води до разширение на заболеваемостта”, смята бъдещият медик.

По думите му смъртните случаи в Италия и у нас нараствали именно защото всички хора със съмнения за вируса ги изпращали в болница. Така лечебните заведения се пълнили ненужно с пациенти, които разпространяват заразата.

„За мен е необяснимо поведението у нас. Може би това е подход при особено опасни инфекции, които са и биологично оръжие с висока смъртност. Вероятно е наложен от военна доктрина”, предположи Петър Иванов.

Според юриста Даниел Божилов има проблем не само с лечението на заболелите, но и със закона, който трябва да регламентира кой какво има право да прави при извънредно положение. Актове не би трябвало да се издават, без да са обнародвани в Държавен вестник, предупреди правозащитникът.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.