Home » Горещо » Отсвириха Халваджиян: Ето кой коли и беси в „Капките“
Ето кой коли и беси в "Капките"

Отсвириха Халваджиян: Ето кой коли и беси в „Капките“

Те са учители, съветници, психолози и педагози на участниците в едно от най-обичаните и забавни предавания в ефира на NOVA „Като две капки вода“.

Единият отговаря за актьорското майсторство, а другият – за вокалното. Жоро Низамов и Етиен Леви споделят любопитни детайли от своята работа в „Като две капки вода“, научи 365novini.

„Целият екип на предаването продължава да работи и да радва зрителите пред малките екрани всеки понеделник. Справят се без публиката, която дава настроението в самата зала, но са професионалисти от високо ниво и знаят, че аудиторията на NOVA продължава да ги гледа с интерес. А дали в студиото са двама човека, 200, 2000 или 20 хиляди играта и себераздаването е абсолютно едно и също“, споделя Етиен Леви.

„Много сме щастливи, че продължаваме да работим. Много колеги ми звънят и казват, че нямат участия, представления… Маги Халваджиян е въвел драконовски мерки за сигурност – всеки разполага с маска, очила, ръкавици и всичко необходимо за безопасността на екипа. Работи се малко по-трудно, защото обучението, което провеждам, е малко или много интимен процес. То е като да инжектираш вируса на един талант в тялото на друг. А това се получава трудно от дистанция.

Има и нещо друго – целият екип работим заедно от много години, с повечето от участниците сме приятели и в живота. Свикнали сме да се прегръщаме постоянно и това ми липсва“, споделя Жоро Низамов.

„Аз съм преподавател от дълги години в Нов български университет и при нас имаше специалност – „Музикотерапия“. Доказано е, че музиката лекува. Смехът също лекува. Повдига имунитета. Хората са по-издръжливи, когато са в добро настроение, когато не живеят в паника и страх. Колкото сме по-разумни, по-отговорни и по-дисциплинирани, толкова по-лесно ще преминем през изпитанието коронавирус. Назад във времето човечеството е преживявало много страшни заболявания като чума, холера, испански грип и какво ли още не. При всички положения ще премине и тази инфекция, защото има едни вселенски закони, които не трябва да забравяме.

Те са определени от нашия Създател. Не може вечно да е лошо“, разсъждава Етиен Леви.

„Винаги съм казвал, че колкото по-далечен е образът от натюрел на изпълнителя, толкова е по-добре. А колкото е по-близо, рискуваш да изтървеш нещата и да влезеш в собствената си зона на комфорт“, категоричен е Жоро Низамов.

„Много е трудно да влезеш в певческия образ на друг изпълнител, защото гласовият апарат на всеки един от нас е различен. А има и изпълнения, които са доста вредни за гласа. Вокалната педагогика по принцип отрича имитацията. Там се работи за ярка индивидуалност. Това е единственият формат в света, в който се изисква имитация и изпълнителят трябва да нагласи начина си на мислене спрямо гласовия апарат, за да може да възпроизведе правилно звуците“, пояснява Етиен Леви.

„Категорично по-трудно е жена да изиграе мъж. Мъжът носи в себе си нещо женско и то се отключва, особено ако е по-артистичен“, твърди Жоро Низамов.

„В гласов аспект също за един мъж е по-лесно да имитира жена, защото при него съществува т.нар. глас фалцет, останал още от детството. Докато при жените той липсва. Рядко има певици с тонове, приближаващи се до тези на мъжете.“

марица

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!