Home » Живот » Плеймейтки скочиха на цирка: Забранете номерата с животни
Плеймейтки скочиха на цирка

Плеймейтки скочиха на цирка: Забранете номерата с животни

Армия от плеймейтки поведе кампания срещу зоопаркове и циркове. Родните красавици бранят дивите животни и настояват те да бъдат пуснати на свобода, научи 365novini.

Гентиана Халити оглави движението на моделките, които са против затварянето на животни в клетка. „Защо изобщо в XX-ти век е разрешено да има атракции с животни?! Това са изтезания!

Що за забавление това? Било образователно за децата… Ами пуснете им документален филм.

Образователно ли ще бъде да затворят хора с недъзи, за да ги наблюдаваме и изучаваме?! Аз лично не виждам защо животът на едно живо същество е по-маловажен от този на други!”, поде кампания плеймейтката.

Подобно на приятеля си Азис и тя редовно спасява бездомни кучета. Но за разлика от него не може да ги прибере в дома си, пише „България днес“.

„И аз подкрепям! Но изниква също и въпросът защо създаваме и убиваме животни, за да ги ядем?! Изначално светът ни е жесток и несправедлив!”, негодува и манекенката Христина Тушева.

От 2015 година законът забранява дресура на диви животни, като на манежа могат да се извеждат само домашни животни–котки, кучета, коне, крави, овце, кози и птици. В редица страни все още е разрешено използването на екзотични животни, но само при условие, че са родени и отгледани в цирка.

Още тогава Александър Балкански заяви, че цирк без животни не е цирк. „Това е незаконно. Всички животни, които се дресират в цирковете, са родени в цирка. Щом при мен се раждат и живеят животните, защо да не работят?”, обоснова се Балкански.

Марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.