Home » Забавно » Седемте типа баби, които подлудяват внуците си
Седемте типа баби

Седемте типа баби, които подлудяват внуците си

Може и да не ви се вярва, но има млади семейства, които не желаят да оставят децата си при техните баби, както много други предпочитат. Оказва се, че не всички баби действат положително на децата, научи 365novini.

Бабата орлица

“Не влизай в пясъчника, ще хванеш глисти! Закопчай си якето, че духа вятър! Дай да те държа за ръка, че е стръмно”. Тази възрастна баба винаги е нащрек. Нейната мисия е да опази детето от опасностите, за които редовно говорят и показват по телевизията. Ако се развихри и й се позволи, такава жена ще превърне всякакъв палавник в уплашено зайче, който ще се страхува дори от собствената си сянка.

Бабата мечта

Пълна противоположност на предишната. За да може нейният внук по-често да я радва с усмивката си, тя го храни с шоколадови бонбони преди обяда, разрешава му да скача на спалнята и му купува всичко, което поиска.“Само не казвай на мама и татко”, казва бабата. Подкопаването на родителския авторитет за нея нищо не означава.

Бабата досадница

Свръхзадачата на тази свята жена е да не позволи внукът й да умре от глад. Тя непрекъснато пъха нещо в устата му с думите “още една лъжичка и още едно месце”, без да пита, пълни чинията и страшно се обижда, че детето не яде. Или започва да сипе заплахи: “Докато не изядеш това, няма да станеш от масата”. Ако не се намесите, изходите са два: или дете със затлъстяване, или с отвращение към храната. Хранителното насилие, както и всяко друго, не се разминава без последствия.

Бабата жертва

Любимото й занимание е да се оплаква от живота, да обвинява за всичките си беди правителството, мъжа си, децата си и, разбира се, внука си. Нито една разходка с нея няма да премине мълчаливо и спокойно. Мрънкащата досадница с подробности ще опише на детето как е отгледала баща му, а той, неблагодарникът, отсъствал от училище и носел само двойки. И как тя не си дояждала, за да може синът й да яде месо и да носи модерни джинси…

Бабата критик

Нейното мнение наистина е последна инстанция и тя няма да се посвени да го огласи. Такава баба е уверена, че младите родители неправилно къпят детето си, че често го хранят, че малко го разхождат, че лошо го обличат и излишно отварят прозорчето за проветряване. След това ще започне да критикува и самото дете: “Ти, какво, дебил ли си? Кой шари така, трябва по контура! Ти български разбираш ли? Ударението не е там!”. Убедена, че детето е с “две леви ръце”, няма да му даде да пипне дори дистанционното на телевизора. С такава възпитателка детето ще израсне комплексирано, ще започне да се съмнява и в родителите си, че нищо не разбират от живота.

Бабата съжалителка

Духовен роднина на бабата критик. “Ах, какъв си слабичък, бледичък и си облечен с каквото е попаднало”, такива бабини комплименти бързо ще посеят в детето зърната на бъдещите комплекси.

Бабата сравняваща

Желаейки да мотивира вашето чедо за големи успехи и достижения, тя непременно ще му открие ориентир – например митичния внук на приятелката си. Виждаш ли, той четял стихове още от годинка, а ти в пети клас не можеш едно стихотворение да научиш. Какво очаква синът ви в компанията на такава баба? Завист и ненавист към момчето, което той никога не е виждал. И срам, че той се е паднал неин внук, вместо онзи малък супермен.

Марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.