Home » Топ новини » 2 милиона лева изхарчени от Мая Манолова дотук: Мълчи откъде са парите
2 милиона лева изхарчени от Мая Манолова дотук

2 милиона лева изхарчени от Мая Манолова дотук: Мълчи откъде са парите

С какви средства финансира луксозната си кампания Мая Манолова?

„Отказваме да се възползваме от възможността за подкрепа от корпорации и от фирми, ще приемаме единствено и само дарения от граждани“, декларира официално навръх 6 септември и Манолова пред журналисти.

Дни след това се оказа, че кампанията й е съпроводено от щедри разхищения и нашумелият случай с огромната й предизборна шатра за 200 000 лв. е само един от примерите.

И до ден днешен Манолова крие и не е обявила кой финансира кампанията й и кои са нейните спонсори. Кой плаща за медийното внимание и привилегиите да бъде в обектива на големите телевизии и на социолозите?

Припомняме, че още в началото тя пред всички заяви, че ще обяви банкова сметка и електронна платформа за дарения, а всичко това ще бъде надлежно публикувано с точните суми и дарителите на специален за целта сайт, какъвто и до момента липсва.

Питаме и останалите в надпреварата: Джамбазки, Сидеров, Игнатов, Бонев и всички останали – с какви пари финансирате кампаниите си? И дали премълчаването на спонсорите не е сигнал за това как ще управлявате София на тъмно, ако бъдете избрани?

„Работейки за честни и нормални хора, рискуваме да бъдем брутално цензурирани. Хората видимо гледат само национални телевизии и гласуват според това, с което са ги облъчили.“

Това заяви кандидатът за кмет Радослав Каратанчев.

Каратанчев и сдружение СИЛА, което го издига за кмет, са направили и приблизителни изчисления за това колко лева излиза скъпата и прескъпа кампания на някои от кандидатите, които се радват на медиен комфорт и перманентни изяви по големите телевизии.

Ето какво показват сметките:

Наясно ли са „зрителите“ че 1 минута ефир в БТВ и НОВА е 10 000 лева, или иначе казано 167 лева на секунда.

Виждаме само двама кандидати засега… и познайте КОЙ ще ви е кмет, ако не промените нещо в себе си? Замислете се: КОЙ има такива пари и от ВАС ли ги има?

Само за справка – 25 дни кампания. Всеки ден 3 излъчвания на реклама по 30 секунди – това прави 15 000 лева х 25 дена – близо 400 000 лева. Тези 400 000 х 2 телевизии = 800 000 лева.

Да прибавим и няколко по-малки телевизии и няколко участия в предавания – това прави 1.2 милиона лева само в тв кампанията.

Да не казваме, че е публично достъпна кампанията и във фейсбук и само за един от кандидатите са похарчени над 19 000 евро или 26 000 лева още на 4-тия ден от кампанията.

26 хил. лева е само рекламата във фейсбук, а ако сметнем и в Гугъл и екипът, който пише и модерира с дизайнери, автори, редактори и добавим, че една статия в най-четените медии е 2000 лева, а те поръчват по 10 от 10 източника, това прави близо 172 000 лева за интернет кампания.

Към всичко това ще добавим и фактът, че цяла София е осеяна с билбордове от 1000 до 10 000 на брой… едни 400 000 лева реклама за един младеж, който няма реализиран проект за толкова пари…

Сметнете колко би струвала една шатра 50 на 10 метра – 15 000 лева + монтажи и транспорт = 20 000 лева + 20 човека на надница по 30 лева х 20 дена = 32 хиляди лева.

НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ШАТРАТА Е ЕДНА, а има още други по-малки.

Минаваме едни 50 000 лева за шатри, а се возим на ТРАМВАЙ и се снимаме!

Да добавим още плакати, флайери и т.н..

Знаете ли всъщност за кого да гласувате и откъде са тези 2 000 000 лева за кампания? Знаете ли , че тези пари са вашите пари и както ги ползват сега за себе си – още повече ще ги ползват ако спечелят. И знаете ли най-интересното – става с вашата подкрепа…

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.