Home » Свят » Как ще се отрази шпионският скандал на българо-руските отношения
шпионският скандал и българо-руските отношения

Как ще се отрази шпионският скандал на българо-руските отношения

Добър знак е, че Денис Мантуров, министър на търговията и промишлеността на Руската федерация ще участва в утрешния форум в Евксиноград, научи 365novini.

Как ще се отрази шпионският скандал на българо-руските отношения? Според Петър Кънев, бургаски депутат от БСП и председател на комисията по Икономическа политика и туризъм в 44-ото Народно събрание първият сигнал, е че прогонването на Константин Малофеев и Леонид Решетников няма да се отрази драматично на отношенията между България и Русия.

Утре в Евксиноград се очаква един от най-близките до руския президент Владимир Путин – Денис Мантуров, министър на икономиката и промишлеността на Руската федерация, който ще участва в заседанието на смесената българо-руска комисия. Мантуров е човек с огромно влияние в руската политика, а появата му в България е отличен сигнал, смята Петър Кънев.

„Самият факт, че Денис Мантуров пристига тук показва, че руската страна твърдо е решила да изпълнява своите ангажименти и продължи работата си с България. Ние размразихме дейността на тази комисия, която от 2008 до 2016 година не бе заседавала нито веднъж. Смятам, че работата в нея е изключително ползотворна“, подчерта бургаският депутат.

„Дано да се намери общ език, за да заличим резултата от т.нар. шпионски скандал, който е повече политически, отколкото действително шпионски“, допълни той Петър Кънев.

Днес Петър Кънев, друг бургаски депутат от БСП Николай Тишев и областният лидер на социалистите Стойко Танков застанаха пред медиите, за да посочат приоритетите преди започването на настоящата парламентарна сесия.

Петър Кънев уточни, че до две седмици в комисиите ще влезе Законът за публичните предприятия, който ще измете бордоваците от ръководствата на държавните предприятия. Предстои да се обсъжда законът за търговските марки и географски наименования, ратификацията на СЕТА, както и Законът за туризъм.

Николай Тишев, който е в комисията по бюджет и финанси, както и тази по транспорт. В първата от тях ще се разисква бюджетът на държавата за 2020 година, а в тази по транспорт – промените в Закона за движение по пътищата. Според Николай Тишев законът е пълен с лобистки поправки, които ще доведат до драстично увеличаване на таксите, застраховки и данъци на автомобилите.

Флагман

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.