Водещите новини
Home » Здраве » Как да се опазим от COVID-19 в градския транспорт
да се опазим от COVID-19 в градския транспорт

Как да се опазим от COVID-19 в градския транспорт

Поради голямата концентрация на хора, рискът от хващане на болести в градския транспорт е много висок. Независимо дали става въпрос за обикновена настинка или коронавирус.

В тези времена експертите препоръчват да не напускате дома си, освен ако нямате неотложна работа.

Но ако все пак ви се наложи да излезете и да използвате градски транспорт като единствен вариант, е необходимо да се предпазите. Ето как:

Най-голямата опасност са инфекциите, предавани по въздушно-капков път. Според специалисти един пътник, който не е закрил устата си с маска, може да зарази до 150 души.

Когато сте в градския транспорт, избягвайте да се докосвате до перила и дръжки. Голям брой вируси и бактерии се натрупват върху тях, научи 365novini.

Когато си купувате билетче, е по-добре да го правите с карта. Хартиените пари и монетите имат по повърхността си много микроби и бактерии.

Важно е също да не докосвате лицето си и да използвате често дезинфектант. Ако някой в близост до вас кашля или киха, опитайте да задържите дъха си и да се обърнете на другата страна. Експертите отбелязват, че бактериите в градския транспорт се разпространяват много бързо.

Друго важно нещо е да се въздържате от пиене и хранене в транспорт. Това не само е неприлично, но и опасно за здравето.

Ако трябва да избирате да се придвижвате с метро или наземен обществен транспорт, по-добре е да изберете втория вариант. В метрото въздухът е по-влажен и вирусите се предават на повече хора.

zdrave.to

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!