Home » Здраве » Как да се избавим от комарите – решения от природата
Как да се избавим от комарите

Как да се избавим от комарите – решения от природата

Бръмченето на комари в спалнята е един от най-неприятните звуци, които може да чуете през лятото, припомня 365novini.

Това, което привлича комарите, е въглеродният диоксид, както и миризмата, която излъчва тялото ни. Тези на пръв поглед безобидни насекоми са изключително опасни, защото са преносители на редица зарази.

Природата обаче има лесни и екологични решения срещу тях.

Уханието на лавандулата се възприема от комарите като силно отблъскваща миризма. Засадете си в градината или в саксии на балкона и смятайте проблема с комарите за решен. Невенът също се отглежда лесно и съдържа специалното вещество thiophenes, което отблъсква насекомите – комари, листни въшки, трипс, бяла муха, мексикански бръмбар, гъсеници и др.

Здравецът е не само красиво, но и полезно растение, което гони комарите и други вредители.

Розмаринът е по-известен като подправка, но ароматът му е особено ефикасен и срещу насекоми. А ако обичате да си палите огън, сложете вътре няколко листенца и ще си спестите досадната борба с комарите. Ментата има полезно приложение не само в кулинарията. Изследванията сочат, че ментовото олио може да отблъсне носителите на заразни болести като малария, жълта треска и др. в продължение на 60-180 минути.

Джодженът също е всеизвестен естествен враг на комарите.

Ако си сложите малко в джобовете, бъдете сигурни, че ще ги държи настрана. А ако насадите джоджен около дома си, със сигурност ще схванат намека, че не са добре дошли. Босилекът не е само идеалната подправка за лятната салата, но също така и още един естествен неприятел на комарите. Благодарение на острата си миризма комарите предпочитат да стоят надалеч. Ново изследване сочи, че босилекът дори е отровен за тях.

Ретро

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!