Home » Здраве » Как да се избавим от комарите – решения от природата
Как да се избавим от комарите

Как да се избавим от комарите – решения от природата

Бръмченето на комари в спалнята е един от най-неприятните звуци, които може да чуете през лятото, припомня 365novini.

Това, което привлича комарите, е въглеродният диоксид, както и миризмата, която излъчва тялото ни. Тези на пръв поглед безобидни насекоми са изключително опасни, защото са преносители на редица зарази.

Природата обаче има лесни и екологични решения срещу тях.

Уханието на лавандулата се възприема от комарите като силно отблъскваща миризма. Засадете си в градината или в саксии на балкона и смятайте проблема с комарите за решен. Невенът също се отглежда лесно и съдържа специалното вещество thiophenes, което отблъсква насекомите – комари, листни въшки, трипс, бяла муха, мексикански бръмбар, гъсеници и др.

Здравецът е не само красиво, но и полезно растение, което гони комарите и други вредители.

Розмаринът е по-известен като подправка, но ароматът му е особено ефикасен и срещу насекоми. А ако обичате да си палите огън, сложете вътре няколко листенца и ще си спестите досадната борба с комарите. Ментата има полезно приложение не само в кулинарията. Изследванията сочат, че ментовото олио може да отблъсне носителите на заразни болести като малария, жълта треска и др. в продължение на 60-180 минути.

Джодженът също е всеизвестен естествен враг на комарите.

Ако си сложите малко в джобовете, бъдете сигурни, че ще ги държи настрана. А ако насадите джоджен около дома си, със сигурност ще схванат намека, че не са добре дошли. Босилекът не е само идеалната подправка за лятната салата, но също така и още един естествен неприятел на комарите. Благодарение на острата си миризма комарите предпочитат да стоят надалеч. Ново изследване сочи, че босилекът дори е отровен за тях.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.