Home » Идеи » Полезен трик: Народна хитрост със зеле спира хъркането
хитрост със зеле спира хъркането

Полезен трик: Народна хитрост със зеле спира хъркането

Статистиката сочи, че около 45% от възрастните хора хъркат само понякога, а 25% – постоянно. Проблемът засяга всеки втори мъж и всяка четвърта жена, особено тези над 40-годишна възраст, научи 365novini.

Хъркането по време на сън обикновено индикира здравословни проблеми. При децата например може да е наличието на астма. При възрастните – увеличени вследствие на инфекция сливици, хроничен синузит, полипи в носа или гърлото, алергия.

Освен това хъркането се получава и при наличието на патологични изменения в носа и гърлото – изкривена по рождение или от травма носна преграда, удължена юздичка на езика, понижен мускулен тонус на тъканите, включително тези в задната част на гърлото – в по-напреднала възраст. В народната медицина има едно просто средство за лечение на хъркането. Трябва да се вземат 2-3 листа от прясно зеле, да се нарежат на ситно и да се намачкат добре с ножа или лъжица.

Същият ефект се постига и като се пуснат през месомелачка.

След това получената каша се смесва с 1 с.л. чист мед. Изяжда се преди сън. При наличието на сокоизстисквачка може от същото количество зеле да се получи сок, който пак се смесва с 1 с.л. мед и отново се приема преди лягане. Курсът на лечение е 4 седмици. Успоредно с това трябва да се правят упражнения, които укрепват мускулите на фаринкса. Това е кухият мускулест орган, в който се пресичат пътят на въздуха и пътят на храната, наричан още гълтач или глътка.

Ретро

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!