Водещите новини
Home » Живот » Дядо се ожали: Съседи ме изпортиха на ченгетата, че се разхождам навън
Съседи ме изпортиха на ченгетата, че се разхождам навън

Дядо се ожали: Съседи ме изпортиха на ченгетата, че се разхождам навън

Бдителни съседи съобщили в полицията, че 85-годишен мъж всяка вечер по тъмно излиза на разходка по улиците, въпреки горещите препоръки на властите възрастните хора да си стоят вкъщи, защото са уязвими от вихрещия се в световен мащаб коронавирус, научи 365novini.

Ченгетата реагирали светкавично и изловилия непокорния старец пред дома му тъкмо като се прибирал от разходката си в събота вечерта.

За смешно-тъжната случка разказа пред Lupa.bg самият старец, който е бивш офицер от Сухопътните войски. Възрастният човек живее сам в кооперация на столичната улица „Любен Каравелов“, близо до НДК. Вдовец е, децата му са в София, не са го изоставили и идват да го виждат всяка седмица. Има и куп внуци, които също се грижат за него. Покрай коронавируса обаче младите са го предупредили, че няма да го посещават, защото е опасно да не му предадат случайно заразата и затова му оставят продуктите и сготвените ястия пред вратата. Казали са му и да си дезинфекцира ръцете, след като разтовари манджите.

Бившият офицер обаче е непокорна душа и смята, че забраната за разходки е прекалена и че не може да се забрани на пенсионерите да излизат за малко на разходка.

„Не мога да стоя затворен вкъщи по цял ден, ще се побъркам. Не мога да гледам само телевизия и да слушам радио. Искам и малко въздух“, коментира пред Lupa.bg недоволният мъж. Той увери, че бил наясно с опасността, но смятал, че вечер късно можело да излиза в градинката пред НДК и по улиците, защото било полезно да се ходи. „Нямам особени заболявания, цял живот съм спортувал и сега ходя за здраве. Ако седя и лежа вкъщи ще се разболея“, смята той.

Някогашният офицер обаче е обиден на съседите си, които го издали на полицията. В петък, 20 март, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед да се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, съоръжения на открити и закрити обществени места. На хората над 60-годишна възраст бе направен специален коридор да пазаруват от в хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа.

„В събота към 20 часа излязох да се разходя, обиколих градинката пред НДК, минах и по бул. „Васил Левски“, стигнах до „Граф Игнатиев“ и после се върнах до вкъщи. А пред дома ми на „Любен Каравелов“ стоеше патрулка. Като ме видяха трима полицаи веднага изскочиха от колата и ме наобиколиха все едно съм престъпник“, разказа възмутеният пенсионер. „Какво толкова съм направил?! Да не съм убил човек? Разхождам се по празните улици.

То няма никой! Как ще се заразя тогава“, продължава да роптае бившият военен.

Униформените предупредили непокорния старец да не мърда от вкъщи и го заплашили, че го кача солена глоба, ако продължава да нарушава разпоредбите и да излиза навън. „Казаха ми само, че мога да ходя до магазина и до аптеката и то рано сутрин и ми връчиха една маска“, разказа още пенсионерът пред Lupa.bg. И се закле, че повече няма да проговори на съседите си и няма да им помага, защото те действали много подмолно.

„Можеха човешки да ми кажат. А те веднага се обадили на 112. Обидно ми стана“, сърди се дядото. Засега той обеща, че ще спазва разпоредбите. Знаел какво е дисциплина, макар че смятал, че стоенето вкъщи може също да разболее хората.

лупа

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!