Home » Топ новини » Босът на „Тад груп“ търсил спасение от политици преди ареста
Босът на "Тад груп"

Босът на „Тад груп“ търсил спасение от политици преди ареста

Собственикът на фирма „Тад груп“ Иван Тодоров е търсил покровителство от високопоставени политици от България преди да бъде арестуван. Това разкриха източници от правораздавателната система, научи 365novini.

Босът на уличената в хакерство фирма, получил информация, че ще бъде обявен за издирване няколко часа преди физиономията му да бъде разпратена до съответните служби в страната и чужбина.

Тодоров реагирал мълниеносно и се опитал да си издейства ходатайство при силни държавни фигури. Нито един от тях, обаче не откликнал на призивите му за разговор.

Като видял, че примката около врата му се засяга, Тодоров се обърнал към адвокат. Скъпоплатеният юрист го посъветвал да се предаде на официалните власти, защото в противен случай ще бъде принуден да се крие години наред, а най-накрая ще бъде задържан или от българската полиция или от Интерпол.

Така Тодоров (на снимката) решил да се прибере от Монреал и бил окован на летище „София“ още на слизане от самолета.

По време на разследването са събрани доказателства, че фирмата му се е опитвала да припечелва нелегално с корпоративни данни. В мига, в който бизнесмени чрез посветени в хакерските услуги са опитвали да проследят айпи адреса на електронната поща, следите са ги отвеждали на кораб, плаващ във водите на Карибско море.

Така или иначе, Иван Тодоров е бил засечен от ГДБОП след удара срещу Националната агенция по приходите (НАП).

На днешното заседание на Апелативния специализиран съд, Тодоров поиска да бъде намалена паричната му гаранция от 100 000 лева, която му наложи първата инстанция.

Апелативните магистрати, обаче го отрязаха и разпоредиха той да бъде приведен в Следствения арест на булевард „Г. М. Димитров“ 42.

Ивайло КРАЧУНОВ

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.