Home » България » Убиецът на малката Кристин получи удар от най-неочакваното място
Убиецът на малката Кристин

Убиецът на малката Кристин получи удар от най-неочакваното място

Обвиненият в изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов няма да обжалва мярката за неотклонение „задържане под стража”, която съдът му наложи, научи 365novini.

Служебният защитник на 21-годишния мъж се е отказал от защитата и е упълномощил друг адвокат, информира bTV.

Както БЛИЦ съобщи, на закрито заседание, което се проведе в сливенската болница, по искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Мартин Т., обвинен в блудство, изнасилване и убийство на малолетно момиче, чиято смърт е причинена с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Мартин Т. Той е обвинен за това, че на 15.08.2019 г. в с. Сотиря, общ. Сливен, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче, като употребил за това сила и я привел в безпомощно състояние, и деянието е извършено повторно – престъпление по чл.149, ал.3, вр. ал.2, т.1, предл.1 и т.2, вр. ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същата дата и в същото населено място, се съвкупил с малолетното момиче, като я принудил към това със сила и я привел в безпомощно състояние – престъпление по чл.152, ал.4, т.1, вр. ал.1, т.2, предл.1 и т.3 от НК.

Мартин Т. е обвинен и за това, че на същата дата и в същото населено място, умишлено умъртвил малолетното момиче, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6, вр. чл.115 от НК.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Междувременно в 17 часа пред сградата на общината в Сливен близки и познати на семейството, както и граждани на Сливен, започнаха да се събират на бдение в памет на малката Кристин. С това хората искат да изразят подкрепата си към скръбта на семейството и настояват за справедливо наказание за извършителя.

Близките на 7-годишното момиченце призоваха съдебната система към справедливост. Те заявиха, че ще търсят отговорност и от спешния медицински екип, който се е опитал да спаси детето.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.